Romgaz discuta cu Termoelectrica posibilitatea de a deveni producator de energie electrica, prin formarea unei societati de proiect in care Romgaz va fi actionar majoritar, a declarat pentru NewsIn directorul general al Termoelectrica, Ioan Ungureanu.

"Vom colabora cu Romgaz, dar modalitatea de a colabora o vom stabili impreuna in perioada urmatoare. Exista interes din partea ambelor parti. Romgaz vrea sa foloseasca gazele naturale cat mai eficient, iar noi avem tehnologie, avem centrale cu probleme, care insa, prin investitie, pot fi facute eficiente. In plus, cei de la Romgaz au surse de energie (gaze, adica), dar si resurse financiare necesare", a spus Ungureanu.

El a mentionat ca Termoelectrica este de acord ca Romgaz sa fie actionar majoritar in societatea care va dezvolta si va implementa acest gen de proiecte. "Ramane sa analizam impreuna si, dupa ce vom gasi o solutie acceptabila, convenabila partilor, urmeaza sa o supunem aprobarii autoritatilor responsabile (in speta, Ministerul Economiei si Finantelor si Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei)", a precizat directorul general al Termoelectrica.

La randul sau, directorul general al Romgaz, Iakob Alexa, a declarat ca urmeaza ca, in perioada urmatoare, sa ia o decizie in acest sens.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
CE Hunedoara: Creante de 1,4 miliarde lei au fost admise