Romgaz discuta cu Termoelectrica posibilitatea de a deveni producator de energie electrica, prin formarea unei societati de proiect in care Romgaz va fi actionar majoritar, a declarat pentru NewsIn directorul general al Termoelectrica, Ioan Ungureanu.
"Vom colabora cu Romgaz, dar modalitatea de a colabora o vom stabili impreuna in perioada urmatoare. Exista interes din partea ambelor parti. Romgaz vrea sa foloseasca gazele naturale cat mai eficient, iar noi avem tehnologie, avem centrale cu probleme, care insa, prin investitie, pot fi facute eficiente. In plus, cei de la Romgaz au surse de energie (gaze, adica), dar si resurse financiare necesare", a spus Ungureanu.

El a mentionat ca Termoelectrica este de acord ca Romgaz sa fie actionar majoritar in societatea care va dezvolta si va implementa acest gen de proiecte. "Ramane sa analizam impreuna si, dupa ce vom gasi o solutie acceptabila, convenabila partilor, urmeaza sa o supunem aprobarii autoritatilor responsabile (in speta, Ministerul Economiei si Finantelor si Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei)", a precizat directorul general al Termoelectrica.

La randul sau, directorul general al Romgaz, Iakob Alexa, a declarat ca urmeaza ca, in perioada urmatoare, sa ia o decizie in acest sens.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri