"Speram sa gasim intelegere la conducere ADS si sa ne transmita terenul respectiv, de circa 100 de hectare, la cel mult 25 de kilometri de Bucuresti, in zona de nord ", a spus Mohanu.

Acesta a precizat ca, potrivit estimarilor, lucrarile ar putea incepe cel mai devreme la inceputul anului 2009, durata proiectului fiind de aproximativ trei ani. Potrivit lui Mohanu, Romsilva si-a propus sa realizeze acest proiect prin intermediul unui parteneriat public-privat.

Potrivit datelor furnizate de RNP, Romsilva si-a propus pentru acest an investitii de 303.907 mii de lei, pentru cinci capitole structurate in functie de sursa de finantare. Astfel, din finantare de la bugetul de stat si din credite externe, Romsilva si-a programat investitii de 131,672 milioane de lei, principalale obiective fiind reconstructia ecologica a terenurilor degradate, executarea lucrarilor de consolidare, precum si refacerea drumurilor forestiere.

Citeste si:

O alta sursa de finantare a investitiilor este asigurata din fondul de ameliorare gestionat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), respectiv 36 de milioane de lei, banii fiind destinati realizarii lucrarilor de ameliorare. De asemenea, din fonduri extrabugetare se asigura suma de 41,7 milioane de lei, iar prin fonduri din credite de investitii suma de 20 de milioane de lei.

In ceea ce priveste fondurile proprii, Romsilva aloca 74,5 milioane de lei, principalele destinatii fiind finalizarea constructiilor din complexul Tei Toboc, continuarea modernizarii flotei de masini de transport masa lemnoasa si masini destinate administrarii si pazei padurilor. De asemenea, din fondurile proprii, Romsilva va efectua lucrari de ingrijire in pepiniere si plantatii.