Consiliul Concurentei (CC) a autorizat concentrarea economica realizata prin preluarea Labormed Pharma, Labormed Pharma Trading si Coral International Trade de catre Eurogenerics, informeaza un comunicat de presa emis luni de autoritatea de concurenta.

Eurogenerics este o societate vehicul, nou infiintata, controlata de grupul investitional american Advent, care nu a avut activitate in Romania pana in momentul notificarii.

"Consiliul Concurentei a analizat operatiunea de concentrare economica, din punct de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale pe aceasta piata si a decis ca operatiunea nu conduce la suprapuneri pe orizontala in ceea ce priveste activitatile de productie si de comert cu ridicata (distributie) de produse farmaceutice", se precizeaza in comunicat.

Potrivit comunicatului, este necesara notificarea catre Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

"Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune, care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro", se mai mentioneaza in comunicatul CC.

Labormed Pharma este activa pe 29 de piete relevante ale productiei de medicamente de uz uman. Labormed Pharma Trading si Coral International Trade sunt active pe piata comertului cu ridicata (distributiei) de produse farmaceutice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si