Compania siderurgica ArcelorMittal Galati pregateste investitii de 223 milioane de dolari pentru anul in curs.

"Desi compania trebuia sa investeasca 350 de milioane de dolari pana in 2010, la finele lui 2007, ArcelorMittal Galati a investit peste 533 milioane de dolari", a declarat Augustine Kochparampil, directorul general al companiei.

Din anul 2000 si pana in prezent, compania a investit 108 milioane de dolari in programe pentru protectia mediului, iar in 2007, investitiile de mediu au totalizat 38 de milioane de dolari. "In 2008 vom investi 223 milioane de dolari, din care 47 de milioane vor merge catre mediu", a declarat directorul general al companiei.

In anul 2007, ArcelorMittal Galati a contribuit cu opt milioane de dolari la bugetul local si cu 137 milioane de dolari la bugetul de stat. Din 2001 si pana in prezent, compania a contribuit la bugetul de stat cu 630 de milioane de dolari. De asemenea, compania siderurgica a investit 18,4 milioane de dolari pentru programele speciale de dezvoltare personala.

ArcelorMittal are un plan de investitii de 1,5 miliarde de dolari pentru urmatorii sase ani, cu scopul de a imbunatati calitatea produselor si de a creste productivitatea.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica, avand 310.000 de angajati in peste 60 de tari. Compania reuneste numarul unu si numarul doi mondial, Arcelor si Mittal Steel. Compania este prezenta cu unitati de productie in 28 de tari din Europa, Asia, Africa si America, pe toate pietele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente pana la cele mature si intentioneaza sa-si consolideze aceasta pozitie si pe pietele cu un potential mare de crestere cum ar fi China si India.

Compania ArcelorMittal este cotata la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MTP), Bruxelles (MTBL), Luxemburg (MT) si la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid si Valencia (MTS).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
(P) Au crescut investitiile in programe de CSR strategice
Setari Cookie-uri