Ministerul de Finante a aprobat bugetul de venituri si cheltuieli al Romgaz pentru 2008, prin care compania estimeaza un profit net de 644,12 milioane lei (circa 175 milioane euro) si stabileste ca 92 milioane lei (aproximativ 25 milioane euro) sa fie transferate catre Fondul Social de Gaze.
Romgaz prognozeaza, pentru acest an, o cifra de afaceri de 3,928 miliarde lei si cheltuieli totale de 3,169 miliarde lei, ceea ce duce la un profit brut de aproape 759 milioane lei.

Cheltuielile de exploatare se ridica la 3,039 miliarde lei, din care 92 milioane lei vor merge la Fondul Social de Gaze. Cheltuielile financiare totale se ridica la 129,8 milioane lei, din care cheltuielile privind dobanzile reprezinta 1,5 milioane lei, restul de 128,3 milioane lei fiind trecuti la "alte cheltuieli financiare". Dividendele pentru societatile nationale si societatile comerciale, cu capital integral sau majoritar de stat, se ridica la 322,04 milioane lei.

Compania a stabilit, prin bugetul de venituri si cheltuieli, acordarea dividendelor pentru salariati in valoare de 15,4 milioane lei, iar cheltuielile de investitii se vor ridica la un miliard de lei. La categoria "alte cheltuieli de exploatare" sunt prevazute 6 milioane pentru publicitate, iar 10,7 milioane lei vor merge spre sponsorizari.

Romgaz a platit primele doua transe pentru Fondul Social de Gaze, in valoare cumulata de 16,8 milioane lei, urmand ca, pana la sfarsitul anului, sa plateasca si restul sumei, a declarat, in 7 aprilie, directorul interimar al companiei, Lucian Stancu, citat de NewsIn.

"Romgaz a platit pana acum 8,4 milioane lei pe luna februarie si 8,4 milioane lei pe luna martie, deci in total 16,8 milioane lei din cele 92 milioane lei pe care trebuie sa le dea pentru Fondul Social de Gaze. Urmeaza ca, pana la sfarsitul anului, sa platim si restul sumei", a precizat Stancu.

Petrom si Romgaz au semnat cu Guvernul Romaniei un protocol, care reglementeaza participarea acestora la Fondul Social de Gaze, pentru anul 2008, cu 172 milioane de lei, din care 80 de milioane de lei reprezinta contributia Petrom si 92 milioane lei contributia Romgaz, dupa cum au anuntat cele doua companii la 27 martie 2008.

Modalitatea prin care cele doua companii alimenteaza Fondul Social este sponsorizarea. Contributiile nu se vor scadea din impozitul pe profit datorat, ci vor fi considerate cheltuieli deductibile din baza de calcul pentru impozitul pe profit.

SNGN Romgaz SA este cel mai important furnizor de gaze naturale din Romania, avand o cota de furnizare pe piata interna de gaze de 41,2%. Statul, prin Ministerul Economiei si Finantelor, este actionarul majoritar al societatii care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri