O companie din Ungaria va amenaja o zona industriala, pe o suprafata de 30 hectare, in localitatea aradeana Cermei, iar valoarea investitiei va depasi 10 milioane de euro, citeaza NewsIn.

Primarul comunei Cermei, Ioan Vesa, a declarat ca lucrarile de constructie vor incepe peste cateva zile, iar primele obiective vor fi finalizate intr-un termen de aproximativ sase luni. Terenul pe care va fi amenajata zona industriala din Cermei a fost achizitionat de compania maghiara de la administratia locala, iar tranzactia a fost aprobata de Consiliul Local al comunei.

„In zona industriala se va construi o unitate de productie a alcoolului metilic, o baza de receptie pentru cereale, dar si mai multe depozite pentru cereale, care vor avea o capacitate totala de 400.000 tone. Valoarea investitiei depaseste 10 milioane de euro si vor fi puse la dispozitie, in prima faza, peste 120 de locuri de munca“, a declarat Ioan Vesa.

Edilul comunei aradene a mai spus ca pentru dezvoltarea zonei industriale va fi repusa in functiune si o linie ferata, care in prezent este dezafectata, iar pentru facilitarea accesului la unitatile economice va fi realizata si o sosea de centura a localitatii, in lungime de aproximativ 3,5 kilometri.

Ioan Vesa a mai mentionat ca oficialii companiei maghiare au anuntat ca intentioneaza sa construiasca in zona industriala Cermei si o fabrica de biocombustibil. Pe teritoriul comunei aradene Cermei activeaza in prezent trei microzone agro-industriale. Astfel, in sectorul industriei sunt prezente doua firme care activeaza in domeniul prelucrarii lemnului si in cel al textilelor, iar in domeniul agricol functioneaza patru societati comerciale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cum arata Plaja Ghioroc, unde vin mii de turisti din vestul tarii
Setari Cookie-uri