O companie din Ungaria va amenaja o zona industriala, pe o suprafata de 30 hectare, in localitatea aradeana Cermei, iar valoarea investitiei va depasi 10 milioane de euro, citeaza NewsIn.
Primarul comunei Cermei, Ioan Vesa, a declarat ca lucrarile de constructie vor incepe peste cateva zile, iar primele obiective vor fi finalizate intr-un termen de aproximativ sase luni. Terenul pe care va fi amenajata zona industriala din Cermei a fost achizitionat de compania maghiara de la administratia locala, iar tranzactia a fost aprobata de Consiliul Local al comunei.

„In zona industriala se va construi o unitate de productie a alcoolului metilic, o baza de receptie pentru cereale, dar si mai multe depozite pentru cereale, care vor avea o capacitate totala de 400.000 tone. Valoarea investitiei depaseste 10 milioane de euro si vor fi puse la dispozitie, in prima faza, peste 120 de locuri de munca“, a declarat Ioan Vesa.

Edilul comunei aradene a mai spus ca pentru dezvoltarea zonei industriale va fi repusa in functiune si o linie ferata, care in prezent este dezafectata, iar pentru facilitarea accesului la unitatile economice va fi realizata si o sosea de centura a localitatii, in lungime de aproximativ 3,5 kilometri.

Ioan Vesa a mai mentionat ca oficialii companiei maghiare au anuntat ca intentioneaza sa construiasca in zona industriala Cermei si o fabrica de biocombustibil. Pe teritoriul comunei aradene Cermei activeaza in prezent trei microzone agro-industriale. Astfel, in sectorul industriei sunt prezente doua firme care activeaza in domeniul prelucrarii lemnului si in cel al textilelor, iar in domeniul agricol functioneaza patru societati comerciale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri