Hidroelectrica estimeaza pentru 2008 venituri in crestere cu pana la 20% fata de anul trecut, a declarat directorul general al companiei, Traian Oprea, citat de NewsIn.

"Speram sa avem un an hidrologic normal. Şi ne asteptam in acest an la venituri mult mai mari decat in 2007, in crestere cu cel putin 15-20%, de aproximativ 2,5 miliarde lei", a declarat vineri pentru NewsIn directorul general al companiei, Traian Oprea.

Veniturile inregistrate in 2007 de Hidroelectrica s-au ridicat la aproape 2,10 miliarde lei.

In ceea ce priveste profitul obtinut de Hidroelectrica anul trecut, acesta a fost de 112 milioane lei (aproape 33,56 milioane euro), de doua ori mai mare decat cel din 2006, cand a inregistrat un profit de 56 milioane lei (adica 15,4 milioane euro).

Dublarea rezultatului net s-a datorat in special majorarii preturilor de vanzare a electricitatii si reducerii partiale a cheltuielilor.

Compania, controlata de stat prin MEF, a acoperit, anul trecut, 25% din consumul de energie la nivel national. Pe piata de productie electricitate, principalii concurenti ai Hidroelectrica sunt Nuclearelectrica si complexurile energetice din Oltenia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Mega Image aduce coffee shop Manufaktura și Venchi în Concept Store Băneasa
Setari Cookie-uri