Divizia de agregate si betoane a grupului Lafarge in Romania a incheiat procedurile legale privind achizitia S.C. GHM Mixbeton SRL din Cluj-Napoca, principalul producator de betoane din aceasta piata, conform reprezentantilor companiei.

„Aceasta achizitie a unei societati cu pozitie de lider pe piata de betoane din Cluj reprezinta increderea pe care o avem nu numai in oportunitatile de crestere accelerata, dar si in competentele si profesionalismul echipei GHM Mixbeton”, a declarat Bruno Roux, presedinte si director General Lafarge Agregate Betoane.

Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata, fiind inclusa in bugetul total pentru dezvoltarea activitatii de agregate si betoane a grupului, estimat la 25 de milioane de euro in acest an. Tranzactia face parte din strategia de dezvoltare Lafarge pe pietele in crestere.

Societatea GHM Mixbeton are aproximativ 50 de angajati, detine doua statii de betoane si doua statii de sortare a agregatelor, precum si echipamente mobile, iar integrarea operatiunilor sale in activitatea Lafarge va asigura dezvoltarea si diversificarea portofoliului geografic al activitatii de betoane.

Prin aceasta achizitie, Lafarge isi consolideaza si diversifica pozitionarea geografica in activitatea de betoane din Romania, prin 16 statii situate in Bucuresti, Constanta, Braila, Iasi, Ploiesti si Cluj.

Divizia de Agregate Betoane a Lafarge reprezinta 38% din totalul vanzarilor grupului, numara pe plan mondial 22.000 de angajati in 596 de cariere si balastiere, 1.140 statii de betoane si 101 statii de asfalt. In Romania, activitatea de agregate si betoane a grupului este reprezentata de societatile Lafarge Agregate Betoane, Lafarge Comnord si Lafarge Betoane, fiind prezente in mai mult de jumatate din judetele tarii si operand in 16 statii de betoane, sapte cariere, sase balastiere, un depozit de agregate, avand un numar de peste 4.500 de angajati.

Compania Lafarge Agregate Betoane Bucuresti (AGEM), listata pe Rasdaq, a inregistrat in primul trimestru o crestere a veniturilor cu 33%, la aproximativ 28 milioane de lei (7,76 mil. euro) fata de aceeasi perioada a anului trecut si pierderi de 1,43 milioane de lei (400.000 de euro). Pentru acest an, compania estimeaza o crestere de 30% a cifrei de afaceri.

Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 132 milioane de lei (36,5 mil. euro), in crestere cu 23,4%, si un profit net de 14,7 milioane de lei (4 mil. euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Setari Cookie-uri