Concurenta analizeaza preluarea unor active Somaco de catre Oresa Ventures

Consiliul Concurentei (CC) analizeaza operatiunea de concentrare economica realizata de catre Oresa Ventures prin preluarea, in mod indirect, a unor active ale societatii SC Somaco SA, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Potrivit acesteia, "dobandirea controlului unic are loc prin intermediul SC Sonriso Investments SRL". Activele societatii Somaco, care fac obiectul preluarii, apartin sucursalelor din Adjud, Buzau si Roman si servesc la realizarea activitatilor precum producerea, vanzarea si distributia caramizilor din beton celular autoclavizat (BCA), a produselor si materialelor prefabricate, precum si producerea si vanzarea betonului preparat, a tevilor si stalpilor electrici.

"In conformitate cu prevederile Legii concurentei nr.21/1996, dobandirea controlului de catre Oresa Ventures NV asupra activelor SC Somaco SA este o concentrare economica ce indeplineste pragurile valorice prevazute de lege. In consecinta, aceasta operatiune este supusa controlului, fiind notificata Consiliului Concurentei", precizeaza comunicatul.

Autoritatea de concurenta va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii operatiunii cu un mediu concurential normal.

SC Sonriso Investments SRL este controlata indirect de Oresa Ventures NV si are ca activitate principala dezvoltarea imobiliara.

Oresa Ventures NV face parte din Grupul Oresa, fiind o societate de tip holding al carei obiect de activitate consta in detinerea de participatii la societati comerciale si investitii legate de acestea.

Citeste si Oresa Ventures cumpara trei fabrici de la Somaco pentru 32,5 mil. euro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri