Noua fabrica din Romania va fi o investitie de tip greenfield si va fi localizata in orasul Urlati din judetul Prahova. Valoarea investitiei va depasi suma de 100 milioane de dolari, iar intr-o prima faza urmeaza a fi create peste 300 de noi locuri de munca.

"Romania, datorita conditilor sale economice stabile si datorita pozitiei sale geografice strategice, in vecinatatea pietelor cu o dezvoltare rapida din Europa Centrala si de Est, este o locatie foarte buna pentru investitii. Fabrica de la Urlati este prima investitie Greenfield pe care P&G o realizeaza in Romania si va aproviziona pietele europene. Fabrica P&G va integra ultimele noutati in materie de principii de dezvoltare durabila si design", se arata intr-un comunicat al companiei.

Potrivit reprezentantilor P&G, noul centru de productie va avea o suprafata de 25 hectare, ceea ce va asigura spatiu pentru o viitoare extindere a capacitatii de productie. Inceputul productiei este planificat pentru prima jumatate a anului 2010.

Citeste si:

Procter & Gamble este o companie cu o traditie de aproape 170 de ani. Compania a fost infiintata in SUA, iar in prezent isi desfasoara activitatea in peste 180 de tari, avand produse din urmatoarele categorii: detergenti, produse de igiena feminina, scutece pentru copii, produse de infrumusetare si produse alimentare.

Procter & Gamble este prezent in Romania din 1992, iar in 1995, compania a realizat in Timisoara o investitie in productia detergentilor si a inalbitorilor. De la achizitie, investitia totala din Timisoara a depasit 40 de milioane de dolari. In 2006, P&G a deschis in Romania, Centrul Regional de Servicii, care ofera servicii de achizitii tuturor sediilor P&G din Europa, avand tranzactii anuale de peste 150 milioane dolari, corespunzand unei investitii de peste 9,5 miliarde de dolari si avand aproximativ 150 de angajati in prezent.