Gazprom va discuta astazi cu Transgaz si Romgaz despre importul direct de gaze

O delegatie a Gazprom va discuta astazi la Bucuresti cu reprezentantii aiTransgaz si Romgaz despre importul direct de gaze al Romaniei, dar si despre alte proiecte care vizeaza tranzitul de gaze din Rusia catre Europa, aceste probleme fiind discutate si la Moscova in urma cu o saptamana.

Delegatia Gazprom, condusa de Vlada Rusakova, va sta in Romania o singura zi, au declarat, porivit NewsIn ,directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, si directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu.

Problemele aflate pe agenda sunt legate de dezvoltarea unor capacitati de inmagazinare pe teritoriul Romaniei (inclusiv proiectul depozitului de gaze de la Roman Margineni, dar si alte posibile depozite de gaze), derularea contractelor de tranzit si posibilitati de dezvoltare a acestor activitati.

Un alt subiect ce urmaza sa fie dezbatut in cadrul intalnirii din Romania este problema importului direct de gaze naturale de la Gazprom, pentru cantitati suplimentare celor prevazute in contractele deja semnate.

Rusakova se afla intr-un turneu prin tari europene, zilele trecute ea aflandu-se in Slovenia si Grecia, pentru negocieri privind studiile de fezabilitate la proiectul South Stream.

Gazoductul care ar urma sa lege Rusia de Germania si care ar urma sa traverseze mai multe tari ale Uniunii Europene ar putea fi si pe agenda discutiilor Gazprom cu reprezentantii celor doua companii, la Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri