Avand in vedere ca finantarile au inceput sa se acceseze putin mai greu, si probabil vor fi din ce in ce mai greu de accesat, putem spune ca exista posibilitatea sa fim afectati pe plan investitional de actuala criza finaciara, a declarat Simona Ateia, director general Med-As.

In ceea ce priveste incasarile si cifra de afaceri, aceasta considera ca nu vor fi afectate, ci dimpotriva, este posibil ca veniturile sa creasca, mai ales datorita faptului ca Romania este departe de a acoperi necesarul in domeniul sanatatii private. “In conditiile in care romanii nu mai acceseaza atat de usor bani pentru investitii in masini si imobiliare, banii pe care acestia ii aloca sanatatii pot fi mai multi”, adauga reprezentanta Med-As.

In aceste conditii, directorul general al Med-As estimeaza o crestere de peste 30% fata de anul trecut a pietei serviciilor medicale private din Romania. “Cred ca valoarea acestei piete va ajunge la circa 0,5 mld. euro, tinand cont si de eforturile bugetare ale statului de a acoperi serviciile medicale prestate in ambulatoriile specializate private”, afirma Simona Ateia.

Reteaua de clinici si laboratoare private Med-As a inregistrat o cifra de afaceri de 2,6 mil. euro (9,5 mil. lei) in primele 9 luni ale acestui an, estimand atingerea valorii de 5 mil. euro pentru intreg anul 2008.

“Pentru medicina privata, ultima parte a anului ritmul este mult mai accelerata si de aceea estimam o cifra de afaceri de 5 mil. euro. Cele mai profitabile departamente ale Med-As sunt investigatiile paraclinice (laborator analize, imagistica, respectiv CT, ecografii, radiologie)”, conform reprezentantei retelei de clinici private.

Segmentul corporate reprezinta aproximativ 15-20% din cifra de afaceri, dar reprezentantii Med-As au planuri dezvoltare a mai multor servicii si pachete de servicii pentru acest segment.

In ceea ce priveste profitul estimat de lantul de clinici pentru anul 2008, acesta se va situa la nivelul din 2007, 0,3 mil euro. “In 2008, investitiile au fost duble fata de anul precedent, ajungand pana la valoarea de 1,5 mil. euro, de aceea profitul nu va inregistra cresteri”, mai spune reprezentanta companiei.

De curand, Med-As a inaugurat, in premierea pe piata din Romania, capsula endoscopica, metoda de investigare noninvaziva a tubului digestiv, dupa o investitie in valoare de 65.000 euro. „Pretul promotional al unei astfel de investigatii este, pentru inceput, 1000 euro, iar pana la sfarsitul anului estimam ca vom avea incasari de 5.000-10.000 euro de pe urma acestei investigatii”, explica Simona Ateia.

Dupa o pregatire minima a pacientului, pasii procedurii sunt facili: pacientul inghite videocapsula, i se ataseaza un sistem de inregistrare (receptor de marimea unui walk-man), pe care il va purta asupra sa in timpul activitatilor zilnice normale, si revine la cabinetul medical dupa un interval de 8-12 ore, timp in care receptorul capteaza imagini din tranzitul intestinal al pacientului. Eliminarea capsulei se produce in 24-48 de ore de la ingerare.

Med-As si-a inceput activitatea in anul 2003, prin deschiderea primei clinici medicale in Bucuresti, Med-As Gabroveni.

Gama de servicii medicale oferite a fost completata la inceputul anului 2004 prin inaugurarea primului laborator de analize medicale. Extinderea companiei a continuat in urmatorii patru ani prin deschiderea a inca doua laboratoare (dintre care unul in orasul Giurgiu), a unui centru de imagistica, precum si a unei clinici medicale complete si performante, Med-As Professional, dedicata atat persoanelor fizice, cat si companiilor.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri