Productia avioanelor din clasa business poate inregistra o usoara scadere in 2009, pe termen scurt, insa previziunile arata ca situatia se va redresa in 2010, a declarat presedintele Aero Vodochody, Igor Hulak.
"Este de astepta o usoara scadere pe termen scurt in 2009, in special in categoria business jet, dar previziunile arata ca in 2010 situatia se va redresa", a spus Igor Hulak, potrivit NewsIn.

Acesat a subliniat ca industria aerospatiala este pe termen lung un segment in continua crestere cu caracteristici diferite fata de industria auto. Producatori se pot confrunta cu intreruperea comenzilor din partea operatorilor aerieni care sunt afectati de criza financiara, dar aceasta este o problema minora deoarece, pe de alta parte, acestia din urma sunt obligati sa-si echipeze flotele cu componente mai economice si mai ecologice.

Legat de modul in care este afectat constructorul ceh de criza financiara, Igor Hulak a precizat ca Aero Vodochody nu s-a confruntat cu o reducere a productiei si va continua planuriele sale de investitii.

"Ne-am confruntat in principal cu deprecierea dolarului, care ne-a influentat in mod negativ veniturile incepand cu a doua jumatate a anului 2007, desi, recent, situatia s-a schimbat in favoarea noastra. De asemenea, accesibilitatea si pretul creditelor reprezinta o alta provocare", a spus presedintele Aero Vodochody.

In 2007, rezultatule economice ale companiei au atins valoarea de plus 8,5 milioane euro, iar profitul in exploatare a fost de 12,5 milioane euro, ceea ce reprezinta o imbunatatire fata de anul 2006 cu 36,6 milioane euro.

Compania a investit in tehnologiile noi si in programele de instruire patru milioane euro, iar in urmatorii 5 ani va investi alte 80 milioane euro. Capitalul social al societatii Aero Vodochody a.s. este de peste 192 milioane euro.

Aero Vodochody urmareste ca pana la sfarsitul anului 2013 sa-si dubleze incasarile si sa devina unul dintre principali producatori europeni in aeronautica. Totodata, urmareste sa mareasca numarul total al angajatilot pana la 2500.

In momentul de fata Aero Vodochody deruleaza negocieri cu AVAS pentru imbunatatirea ofertei depuse de investitor in vederea preluarii pachetului de actiuni detinut la IAR Ghimbav.

Compania din Cehia a participat si la depunerea ofertelor pentru privatizarea Avioane Craiova, insa negocieriel cu AVAS au esuat.

AVAS a relansat la privatizare Avioane Craiova in data de 20 octombrie dupa ce a luat decizia de a nu semna un contract de vanzare – cumparare de actiuni ca urmare a expirarii termenului de valabilitate a ofertei pentru companie, fara ca Aero Vodochody sa fii acceptat clauzele contractuale propuse de Autoritate.

Oferta imbunatatita depusa de investitorul ceh pentru Avioane Craiova a fost formata din pretul pentru pachetul de actiuni, 4.114.431,45 euro, investitii pentru dezvoltarea societatii, 8.883.000 euro pe o perioada de cinci ani, capitalul de lucru, 3.300.000 euro, in primele sase luni de la transferul dreptului de proprietate si investitii de mediu, 30.000 euro in primul an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri