Modificari ale preturilor la pompele Petrom si Rompetrol, la inceput de 2009

Rompetrol, detinuta de KazMunaiGaz din Kazahstan, va majora preturile de referinta la benzina cu 19 bani, la un tip de motorina cu 17 bani, in timp ce al doilea sortiment de motorina va fi mai ieftin cu 9 bani/litru, de la 1 ianuarie, potrivit datelor transmise de Rompetrol.

Compania Rompetrol a retras de pe piata sortimentul de benzina Premium E4 (cu Euro 4) si de la 1 ianuarie 2009 va comercializa doua sortimente de benzina si doua de motorina.

Aceasta majorare a preturilor operata de companie este prima din ultimele sase luni.

Benzina Efix 95 este 3,10 lei/litru, iar litrul de benzina Euro Super 98 fara Plumb este 3,73 lei, in timp ce motorina Efix Diesel va fi mai scumpa cu 17 bani/litru si va costa 3,52 lei, iar motorina Super Euro 5 va fi ieftinita cu 9 bani si va costa 3,49 lei.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

Ultima modificare operata de Rompetrol a fost in 27 decembrie, cand compania a redus preturile de referinta la benzina si la motorina cu 6 bani/litru.

Si compania Petrom, controlata de grupul austriac OMV, va mari preturile de referinta la benzina cu 18 bani/litru si la motorina cu pana la 16 bani/litru, de la 1 ianuarie, din cauza cresterii accizelor si a taxelor, potrivit datelor transmise miercuri de companie.

De la 1 ianuarie 2009, toate benzinariile vor comercializa numai carburanti Euro 5 si vor renunta la carburantii Euro 4, companiile petroliere aliniindu-se astfel normelor directivei Parlamentului European 98/70/EC.

Rompetrol opereaza in Romania peste 450 de benzinarii. Grupul Rompetrol NV este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 13 tari. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc. Compania de stat din Kazahstan, KazMunaiGaz, a achizitionat in august 2007 o participatie de 75% din actiunile The Rompetrol Group.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri