Compania Rompetrol a retras de pe piata sortimentul de benzina Premium E4 (cu Euro 4) si de la 1 ianuarie 2009 va comercializa doua sortimente de benzina si doua de motorina.

Aceasta majorare a preturilor operata de companie este prima din ultimele sase luni.

Benzina Efix 95 este 3,10 lei/litru, iar litrul de benzina Euro Super 98 fara Plumb este 3,73 lei, in timp ce motorina Efix Diesel va fi mai scumpa cu 17 bani/litru si va costa 3,52 lei, iar motorina Super Euro 5 va fi ieftinita cu 9 bani si va costa 3,49 lei.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

Citeste si:

Ultima modificare operata de Rompetrol a fost in 27 decembrie, cand compania a redus preturile de referinta la benzina si la motorina cu 6 bani/litru.

Si compania Petrom, controlata de grupul austriac OMV, va mari preturile de referinta la benzina cu 18 bani/litru si la motorina cu pana la 16 bani/litru, de la 1 ianuarie, din cauza cresterii accizelor si a taxelor, potrivit datelor transmise miercuri de companie.

De la 1 ianuarie 2009, toate benzinariile vor comercializa numai carburanti Euro 5 si vor renunta la carburantii Euro 4, companiile petroliere aliniindu-se astfel normelor directivei Parlamentului European 98/70/EC.

Rompetrol opereaza in Romania peste 450 de benzinarii. Grupul Rompetrol NV este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 13 tari. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc. Compania de stat din Kazahstan, KazMunaiGaz, a achizitionat in august 2007 o participatie de 75% din actiunile The Rompetrol Group.