„La varsta de 74 de ani, din care 43 de ani in functia de director coordonator sau director general, am considerat sa ma retrag din functia de director general al Farmec si sa ma dedic vietii personale. Sunt mandru ca din 43 de ani ca director, aproape 41 de ani am fost director coordonator sau director general la o singura companie, respectiv Farmec”, a spus Liviu Turdean.

La varsta de 33 ani, a fost numit director al intreprinderii Flacara, devenita ulterior Farmec. Liviu Turdean a acceptat atunci pozitia de conducere, cerand insa posibilitatea de a dezvolta compania. Daca in 1968 Farmec nu era decat o fabrica cu 40 de angajati care producea aproximativ 20 de produse cosmetice, ea s-a transformat astazi in cel mai mare producator autohton de cosmetice, cu peste 600 de angajati si un portofoliu de peste 400 de produse.

Sub conducerea lui Liviu Turdean, compania clujeana s-a dezvoltat continuu in conditiile unei piete extrem de competitive, in care concurentii sunt reprezentati de companii globale, cu resurse de cercetare si marketing extrem de mari. Cele mai recente rezultate financiare ale companiei indica o cifra de afaceri de 90 de milioane lei la sfarsitul lunii decembrie 2008, in urcare cu 22% fata de anul 2007.

Incepand cu luna ianuarie a acestui an, conducerea companiei va fi asigurata de Mihaela Turdean din pozitia de director general.

Citeste si:

„Sunt extrem de onorata de aceasta pozitie, pentru ca, fiind la conducerea celui mai mare producator de cosmetice din Romania am o responsabilitate imensa fata de oamenii acestei companii, fata de milioanele de consumatori fideli si chiar fata de intreaga industrie de cosmetice din Romania,” a spus Mihaela Turdean.

Farmec SA Cluj-Napoca, cea mai mare companie producatoare de produse cosmetice din Romania, detine marci recunoscute international, printre care se regasesc Gerovital H3 prof. dr. Ana Aslan, Gerovital Plant, Aslavital, Farmec, Aslamed, Doina, Ada, Obsesie, Athos si Dermofarm.

Produsele Farmec sunt prezente in tari de pe toate continentele lumii, cum ar fi Ungaria, Polonia, Serbia, Anglia, Austria, Belgia, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Germania, Italia, Spania, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Liban, Iordania, Thailanda, Japonia, SUA si Canada. Din 2002, drept recunoastere a calitatii produselor sale, compania Farmec SA Cluj-Napoca detine Certificatul International de Calitate ISO 9001.

Din iunie 2008, Farmec detine drepturile integrale asupra marcii Gerovital, in urma achizitionarii lor de la compania Gerovital Cosmetics.