Upet Targoviste concediaza jumatate dintre salariati

Upet Targoviste vrea sa concedieze jumatate dintre salariati, in contextul in care scaderea pretului la petrol a afectat puternic industria producatoare de instalatii pentru extragerea si exploatarea titeiului, a anuntat compania, intr-un comunicat transmis Bursei.

Compania mentioneaza ca, in contextul crizei financiare, pretul petrolului a scazut de circa cinci ori in mai putin de un an, de la 150 dolari pe baril, la un minim istoric de 35 dolari/baril, provocand "un dezastru in intreaga industrie petroliera si in ramurile conexe".

Ca urmare, Upet estimeaza o tendinta descendenta pentru indicatorii de performanta din sectorul in care isi desfasoara activitatea si isi propune sa redimensioneze personalul angajat, in functie de contractele comerciale incheiate sau in negociere, potrivit NewsIn.

Compania producatoare de instalatii de foraj petrolier a anuntat sindicatele si Inspectoratul Teritorial de Munca Dambovita ca vrea sa concedieze 559 de salariati, din totalul de 1189.

Upet spune ca deciziile de concediere se vor emite incepand cu 23 martie, dar va plati disponibilizatilor compensatii banesti.

Upet Targoviste (UPET) a obtinut in primele noua luni din 2008 un profit net de 24,38 milioane lei (6,69 milioane euro), de 3,7 ori mai mare decat in intervalul similar din 2007.

De asemenea, afacerile companiei au avansat semnificativ in primele trei trimestre al anului trecut, la 99,86 milioane lei (27,4 milioane euro), nivel de peste doua ori mai mare decat cifra de afaceri din intervalul similar al anului 2007, de 45,64 milioane lei.

Upet Targoviste are un capital social de 29,87 milioane lei, divizat in 11,95 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarii principali ai companiei sunt Obsesione Enterprises Limited si Ogetto Limited, ambele cu detineri de cate 33% din capitalul social.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la prima categorie a pietei Rasdaq, sub simbolul UPET. Valoarea de piata a societatii este de 7,77 milioane lei (1,8 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,65 lei, stabilita la inchiderea sedintei bursiere din 30 ianuarie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri