Producatorul de panificatie Titan, unul din cei mai importanti jucatori pe piata din Romania, detinut de firma austriaca Leipnik Lundenburger Invest (LLI), va investi 10 milioane de euro intr-o noua fabrica destinata productiei de chifle, ca urmare a parteneriatului incheiat intre LLI si lantul de restaurante fast-food McDonald’s Europa.

“Titan va investi zece milioane de euro pentru constructia unei noi unitati de productie, langa fabrica pe care o avem deja in estul Bucurestiului, destinata productiei de chifle. Va fi cel mai mare producator de chifle a lantului McDonald’s din estul Europei”, a declarat, pentru Wall-Street, Stefanos Krommydas, directorul general al Titan.

Investitia de 10 mil. euro vizeaza constructia fabricii si achizitionarea echipamentelor de productie aferente. Constructia fabricii va fi demarata in aproximativ o luna de zile, urmand ca productia sa inceapa in ianuarie 2010, conform declaratiilor lui Krommydas.

Noua unitate de productie va avea o suprafata de 3.500 de metri patrati si aproximativ 20 de angajati, intr-o prima faza.

“Aceasta fabrica va avea un aport de 500.000 de euro la profitul anual al companiei”, a declarat Stefanos Krommydas.

Potrivit oficialului, producatorul de morarit si panificatie Titan a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de 80 de milioane de euro, estimand pentru 2009 o valoare similara sau “putin mai scazuta”, pe fondul scumpirii materiei prime.

McDonald's Romania a inregistrat in primele noua luni din 2008 o crestere cu aproximativ 25% a cifrei de afaceri fata de perioada similara din 2007, pana la 97,5 milioane de euro, sustinuta si de procesul de modernizare al lantului de restaurante.

McDonald's Romania opereaza in prezent 57 de restaurante la nivel national, din care 28 in Bucuresti.

McDonald's Romania este o filiala a companiei internationale McDonald's Corporation, cel mai mare operator de restaurante din lume. Reprezentantii McDonald's au declarat la inceputul lunii, intr-un interviu acordat Reuters, ca grupul isi va grabi extinderea pe piata central si est-europeana, ca sa profite de pe urma cresterii viguroase a regiunii si a cresterii numarului de clienti din clasa medie. Astfel, grupul vrea sa investeasca intre 1 miliard si 1,1 miliarde dolari in restaurantele sale din Europa in 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Top 10 francize la nivel global. Cate se gasesc in Romania