Fondul de investitii Oresa Ventures a achizitionat un pachet de actiuni reprezentand 15% din capitalul producatorului de vopsea Fabryo Corporation, devenind astfel actionar unic al companiei.
Actiunile au fost cumparate de la fondatorul Fabryo – Daniel Guzu, care prin aceasta tranzactie preia la randul sau participatia de 49% a Oresa Ventures in producatorul de profile metalice si adezivi Bau Profil.

Astfel, Oresa Ventures ajunge actionar unic la Fabryo Corporation, in vreme ce Daniel Guzu devine actionar majoritar in Bau Profil.

Este o tranzactie care permite fondului de investitii sa se concentreze asupra activitatii Fabryo Corporation, iar omului de afaceri Daniel Guzu sa preia controlul Bau Profil, intr-o perioada dificila pentru piata materialelor de constructii. Atat Oresa cat si Daniel Guzu vor continua sa urmeze strategia de parteneriat intre Fabryo si Bau Profil, doua companii care impart aceeasi platforma de productie in Popesti Leordeni si au un portofoliu de produse complementar.

Fabryo este unul dintre primii trei producatori de vopsea pe piata romaneasca, inregistrand in ultimii cinci ani cresteri anuale ca valoare a cifrei de afaceri de peste 20%. Portofoliul companiei include vopsele, lacuri, emailuri, amorse, comercializate sub marcile Savana, Innenweiss, Rost si Ekonomic.

Bau Profil este unul dintre cei mai mari producatori romani de profile metalice si accesorii pentru gips carton. La sfarsitul anului 2008, compania a inceput si productia de adezivi pentru constructii, in urma unei investitii de aproximativ 5 milioane de ruro intr-o fabrica moderna, cu o capacitate de peste 300.000 de tone pe an.

Daniel Guzu va investi 7 mil. euro in vinificatie si pomicultura


“Tranzactia ne va permite sa ne focusam pe companiile in care suntem actionari majoritari. Pentru Fabryo urmeaza o perioada cu oportunitati importante de consolidare a pozitiei de lider pe piata vopselelor decorative. Aceste oportunitati vor necesita mai mult focus si resurse, din partea noastra si a managementul companiei” a spus Laurentiu Ispir, investment director al Oresa Ventures.

„Ca antreprenor, miza mea este sa dezvolt Bau Profil in conditii dificile de piata. Compania are toate atuurile pentru a creste accelerat, in special datorita portofoliului de adezivi, care este comercializat sub brandul Duraziv. Ramanem parteneri si vecini pe platforma, colaborarea dintre Fabryo si Bau Profil fiind un element valoros in strategia pe termen lung a ambelor firme”, a adaugat Daniel Guzu.

Topul celor mai mari tranzactii din 2008

Oresa Ventures este o companie suedeza de investitii, focalizata pe investitii private, care activeaza in Europa Centrala si de Est din 1995. De-a lungul timpului, Oresa a investit peste 150 de milioane de Euro in peste 20 de companii. Oresa este prezenta in Romania din 1995, in toti acesti ani sustinand financiar si cu expertiza o serie de companii romanesti de succes, conduse de antreprenori de marca, printre care Flanco, Credisson, La Fantana si Brewery Holdings Ltd.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri