Bostina si Asociatii a castigat la Curtea de Apel Bucuresti, in mod irevocabil, recursul impotriva deciziei de deschidere a procedurii generale a insolventei a SC Timpuri Noi SA din Bucuresti.

In consecinta, procedura de insolventa a societatii este stopata irevocabil, fara ca Triada Prod Impex SRL si fostul director al societatii, Alberto Bolboasa , care solicitasera in instanta insolventa societatii, sa mai aiba posibilitatea deschiderii unei noi proceduri pentru valorificarea acelorasi creante invocate.

“Hotararea pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti este irevocabila si are drept consecinta scoaterea SC TIMPURI NOI SA din procedura insolventei nemaiexistand posibilitatea redeschiderii, in aceasta cauza, pe baza unei hotarari a instantei, a unei noi proceduri a insolventei”, a declarat Bogdan Paraschiv (foto), Avocat Asociat la Bostina si Asociatii si coordonator al echipei de avocati care a reprezentat in instanta compania Timpuri Noi.

Procedura de insolventa a companiei Timpuri Noi a fost deschisa de Tribunalul Bucuresti la 10 octombrie 2008, societatea Triada Prod Impex SRL si fostul director al fabricii, Alberto Bolboasa, reclamand ca detin creante certe, lichide si exigibile de circa 80.000 de euro.

Bostina si Asociatii a obtinut, la data de 23.10.2008, la Curtea de Apel Bucuresti, suspendarea provizorie a procedurii de insolventa a S.C.

Timpuri Noi S.A. din Bucuresti, care a avut drept efect oprirea temporara a oricaror acte de procedura efectuate de administratorul judiciar, pana la solutionarea de catre instanta a cererii de suspendare formulate in cadrul recursului.

Ultima decizie a fost pronuntata la data de 11.03.2009, cand Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul formulat de S.C. TIMPURI NOI S.A., prin avocatii de la „Bostina si Asociatii”, impotriva hotararii Tribunalului Bucuresti prin care s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolventiei. Impotriva hotararii Curtii de Apel nu mai poate fi exercitata nicio cale de atac, in conditiile in care aceasta este definitiva si irevocabila.

“Instanta de recurs a dispus, prin Decizia nr. 432 din data de 11.03.2009, admiterea recursului declarat de SC Timpuri Noi SA, modificarea in parte a sentintei atacate in sensul admiterii contestatiilor initiate de SC Timpuri Noi SA la cererile de deschidere a procedurii insolventei formulate de creditorii SC Triada Prod Impex SRL si Bolboasa Ovidiu si, in consecinta, dispune respingerea cererilor de deschidere a procedurii formulate de acestia. Hotararea Curtii de Apel este irevocabila” mai spune Bogdan Paraschiv.

Bostina si Asociatii a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 14,49 milioane euro si peste 130 de avocati si colaboratori. Societatea detine birouri in Bucuresti, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 13 mari orase din Romania.

Casa de avocatura estimeaza pentru 2009 o crestere a cifrei de afaceri de 15 - 17% fata de 2008, luand in calcul varianta pesimista in ceea ce priveste situatia economica din Romania.