Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca o solutie pentru sprijinirea activitatii IAR ar fi incheierea unui parteneriat intre uzina, Primaria Brasov si Aeroclubul Romaniei pentru dezvoltarea unui aeroport de mici dimensiuni, care ar sustine activitatea aeronautica.
Videanu a afirmat, dupa o intalnire cu reprezentantii societatilor din judetul Brasov care isi desfasoara activitatea in domeniul industriei de aparare, ca ministerul are drept "prioritate zero" reindustrializarea Romaniei, iar pentru acest lucru este nevoie de folosirea la maxim a resurselor extrabugetare, informeaza NewsIn.

Videanu a luat in discutie problema fiecarei societati si a spus ca pentru fiecare uzina din Brasov va fi aplicat cate un pachet de masuri specific, astfel incat sa fie pastrate locurile de munca.

Prima societate luata in discutie a fost IAR Ghimbav, despre care ministrul a declarat ca ar putea incheia un "parteneriat viabil" cu Eurocopter, dar aceasta nu este singura solutie identificata pentru relansarea productiei de elicoptere. Ministrul a spus ca perspectivele sunt optimiste in ceea ce priveste IAR, chiar daca in ultimii ani s-a creat un deficit de imagine acestei societati prin incercarile esuate de privatizare.

"Exista si alte variante pentru IAR in afara de Eurocopter insa as prefera sa nu le fac publice deocamdata“, a declarat ministrul.

O solutie concreta pentru sprijinirea activitatii IAR este incheierea unui parteneriat intre uzina, Primaria Brasov si Aeroclubul Romaniei pentru dezvoltarea unui aeroport de mici dimensiuni, care ar sustine activitatea aeronautica, discutiile fiind in curs de derulare.

O alta uzina luata in discutie la intalnirea lui Adriean Videanu cu conducerile societatilor comerciale brasovene a fost Toha Zarnesti, despre care ministrul a declarat ca a preluat problemele de la conducerea uzinei, ca le va analiza si va oferi un raspuns concret, dar nu a exclus un sprijin ministerial pentru aceasta societate.

Ministrul s-a intanit si cu conducerile si sindicalistii de la Fabrica de Publeri si de la societatea Carfil, carora le-a adus la cunostinta prevederile programului de reindustrializare gandit de Ministerul Economiei.

"IAR Ghimbav, Tohan Zarnesti, Fabrica de Publeri si Carfil sunt fabrici cu probleme deosebite de ordin social. Oamenii de acolo au ridicat probleme legate de lipsa perspectivelor imediate din cauza lipsei comenzilor si a investitiilor. Cred ca cea mai importanta forma de protectie sociala este pastrarea locurilor de munca si vom actiona in acest sens. Ministerul Economiei va sprijini investitiile si privatizarile, dar nu vrem privatizari cantitative, asa cum a facut AVAS. Ne intereseaza mai mult parteneriatele tip join-venture pe care le poate face o companie“, a mai spus ministrul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri