Acordul prevede realizarea in acest an, de catre compania romaneasca, a unui cazan incinerator cu pat fluidizant care va fi livrat pentru o fabrica aflata la Sicet, in Italia.

Acesta este al doilea contract incheiat intre compania romaneasca si HS Energy, dupa un prim acord in 2008, cu o valoare mai redusa.
"HS Energy au revenit in calitate de clienti cu un contract mult mai important, atat din punct de vedere tehnic, cat si financiar. Suntem in negocieri pentru alte proiecte si credem ca acesta este doar primul pas al unei colaborari de lunga durata", a afirmat directorul general al Vulcan International, Peter Eisenkolb.

"Contractul reprezinta o recunoastere semnificativa pentru produsele fabricate de Vulcan, mai ales in conditiile in care compania nu a beneficiat, in ultimul timp, de o prezenta extraordinara pe pietele din Europa Centrala", a mai spus Eisenkolb.

El a mentionat ca aceasta intelegere reprezinta o baza importanta pe care poate dezvolta un portofoliu de clienti internationali pentru Vulcan, fara a ignora partenerii traditionali ai companiei.

Firma Vulcan SA este listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul VULC, si are ca actionar majoritar Grupul Energetic Tender SA, ce detine 73,24% din actiuni. Compania are o valoare de piata de 21,8 milioane lei (5,3 milioane euro).

Compania a trecut pe profit anul trecut, inregistrand un castig de 1,63 milioane lei (443.000 euro), pe fondul dublarii cifrei de afaceri, de la 43,2 milioane de lei (12,9 milioane euro) la 91,35 milioane de lei (24,84 milioane euro). In 2007, compania controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender raportase pierderi de 21,3 milioane lei.