Electrocentrale Bucuresti si Unit Investment NV in consortiu cu Wienstrom vor construi doua centrale electrice, una de 400MW la CET Progresu, in Bucuresti si cealalta de 100MW, la CET Fantanele, in judetul Mures, a declarat directorul comercial al ELCEN, Irina Duica.
"Unit Investment NV (din Belgia), in consortiu cu Wienstrom (din Austria) au fost companiile declarate castigatoare in urma licitatiei. Vom construi impreuna doua centrale electrice pe gaze, fiind vorba de grupuri in ciclu mixt gaze-abur, cu pornire rapida", a mentionat Irina Duica, citata de NewsIn.

Aceasta a mai spus ca in prezent se negociaza actul constitutiv al societatii mixte.

Initial, pentru CET Progresu din Bucuresti, 19 companii au preluat documentatia de pre-calificare, iar pentru CET Fantanele din judetul Mures, 22 de firme, atat companii din tara, cat si din afara. Printre companiile interesate au fost: Electrabel, Energy Power, Romgaz, Verbund, Bulgarian Energetics, Edison, CEZ Romania, GdF-Suez, Sedesa, Petrom, Dalkia Romania, Electrica, Mitsui, Fortum Power.

Electrocentrale Bucuresti va construi doua centrale electrice, una la CET Progresu in Bucuresti si cealalta la CET Fantanele in judetul Mures. Unit Investment NV, impreuna cu Electrocentrale Bucuresti vor forma o societate mixta. Investitorul strain va aduce drept capital minim 30% din valoarea investitiei, iar restul de 70% pentru investitie va fi creditat de societatea mixta.

ELCEN este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri