Companie Greenwee International, parte a Romcarbon, a investit 5,5 milioane de euro in constructia unei fabrici de reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Unitatea de reciclare este localizata in localitatea Frasinu (Buzau) si are o suprafata totala de productie de peste 6.000 de metri patrati. Investitia totala, care cuprinde atat constructia fabricii cat si achizitia terenului pe care este amplasata unitata se ridica la 10 milioane de euro.

Greenwee International isi propune sa colecteze si sa recicleze 10.000 de tone de deseuri in 2009, in conditiile in care anul trecut s-au colectat la nivel national aproximativ 14.000 de tone de deseuri. Potrivit normelor europene, Romania ar fi trebuit sa colecteze anul trecut 80.000 de tone de DEEE. Compania va putea sa recicleze in momentul in care isi va atinge capacitatea maxina, peste cinci ani, 50.000 de tone de deseuri anual.

In prezent, Greenwee International plateste 0,35 lei pentru fiecare kilogram de deseuri colectat. Principalii furnizori ai companiei sunt cele cinci asociatii colective de colectare a DEEE: Eco Tic, Environ,Recolamp, RoRec si CCR Romania.

Oficialii companiei estimeaza o cifra de afaceri de 1-2 milioane de euro in primul an de functionare. Greenwee International face parte din grupul de firme Romcarbon, cu sediul central in Buzau si prezenta regionala cu 12 unitati. Grupul deruleaza activitati in industria chimica si de reciclare si are puncte de lucru operationale in Romania (Arad, Bucuresti, Iasi, Corabia, Buzau), Ucraina (Odessa), Serbia (Novi Sad), Macedonia (Skopje) si Grecia (Thessalonik). In prezent, grupul Romcarbon are peste 2.000 de angajati, 40 dintre acestia fiind la fabrica de reciclare Greenwee.
Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si