Trotter Restaurant, detinatoarea lanturilor La Mama si Cafepedia, a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, o cifra de afaceri de 8,5 milioane de lei (1,98 mil. euro), la acelasi nivel cu rezultatul raportat in perioada similara a anului anterior, a declarat proprietarului firmei, Catalin Mahu.
"Noi avem o pondere de aproximativ 5.000 de clienti pe zi. Avem o crestere de 3% a numarului de clienti, inclusiv pentru luna aprilie, dar in acelasi timp exista o scadere a notei de plata. Nu foarte mare, dar ea exista", a adaugat Catalin Mahu, citat de NewsIn.

Trotter Restaurant, detinatoarea lanturilor La Mama si Cafepedia, reduce anul acesta investitiile pentru extinderea lantului de cafenele, alocand 150.000 de euro in inaugurarea unei cafenele la Iasi, si nu intentioneaza sa deschida noi restaurante, a spus Mahu.

"Din cifra de afaceri pentru cele doua branduri, restaurantele au o pondere de circa 90%, restul de 10% fiind contributia cafenelelor. Intentia pe viitor este de a ne focusa pe partea de restaurante, deoarece cifra de afaceri este practic facuta de acestea. Sigur vom deschide cafeneaua de la Iasi, insa in ceea ce priveste restaurantele nu avem inca planuri de extindere pentru acest an", a declarat proprietarul companiei Trotter Restaurant.

Potrivit acestuia, anul trecut lantul de cafenele Cafepedia s-a extins cu doua unitati, una in Cluj, prima din afara Bucurestiului, si alta la Mamaia, care anul acesta nu va mai fi deschisa deoarece vanzarile nu s-au ridicat la nivelul preconizat. Investitiile pentru unitatile inaugurate in 2008 s-au ridicat la 170.000 de euro, dintre care 100.000 de euro au fost alocati cafenelei din Mamaia, iar restul pentru cea din Cluj. In prezent, lantul
Cafepedia numara patru unitati, dintre care trei in Bucuresti.

Cifra de afaceri inregistrata la nivelul anului 2008 de catre cele doua branduri, La Mama si Cafepedia, a fost de circa noua milioane de euro, in crestere cu aproximativ 35% fata de anul precedent.

Compania Trotter Restaurant detine lantul de restaurante La Mama si cafenelele Cafepedia. In prezent, cele doua retele numara, la nivel local, sapte restaurante, dintre care sase in Bucuresti si unul in Mamaia, si patru cafenele.

Potrivit lui Catalin Mahu, compania numara aproximativ 450 de angajati, atat in restaurante, cafenele, cat si in unitati adiacente afacerii.

Pe piata autohtona, principalii competitori ai retelei de restaurante La Mama sunt City Grill, iar in ceea ce priveste reteaua de cafenele, principalul competitor este lantul Turabo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri