Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) isi doreste ca si persoanele juridice sa poata beneficia de Programul Rabla, incepand cu etapa a doua, a declarat Ion Glisca, vicepresedintele consiliului.
"Propunem includerea, incepand cu etapa a doua (1 iunie - 31 august -n.red.), in cadrul Programului 2009 de innoire a parcului auto national a persoanelor juridice, a leasingului, precum si a vehiculelor utilitare usoare. Aceasta initiativa a venit si la propunerea Dacia", a spus Ion Glisca, citat de NewsIn.

El a adaugat ca aplicarea propunerilor IMM-urilor ar ajuta Programul de innoire a parcului auto in conditiile reducerii drastice a vanzarilor de autoturisme. De asemenea, masura va avea un efect benefic si asupra furnizorilor de pe orizontala din industria auto.

Vicepresedintele CNIPMMR a mai spus ca IMM-urile vor propune ca aceasta cota de alocare sa fie data de cota de piata pentru fiecare marca de masini.

Potrivit datelor CNIPMMR, bilantul partial al primei etape a Programului de innoire a parcului auto la data de 6 mai arata ca din cele 20.000 de autoturisme disponibile s-au eliberat numai 7.000, iar Dacia este singura marca ce a reusit sa-si epuizeze cota alocata, de 1.731 de masini.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus| Cum trece compania românească UiPath prin criza creată de COVID-19
Setari Cookie-uri