Lafarge Ciment - Suspectata de abuz de pozitie dominanta

Inspectorii Consiliului Concurentei au efectuat inspectii la sediul central al Lafarge Ciment Romania, precum si la cele doua puncte de lucru de la Hoghiz si Medgidia, ca urmare a investigatiei declansate de CC privind posibila incalcare a Legii Concurentei de catre compania producatoare de ciment.
Investigatia inopinata a fost declansata ca urmare a unei plangeri inaintata autoritatii de concurenta, privind un posibil abuz de pozitie dominanta al Lafarge Ciment pe piata sortimentului de ciment CEM I 52,5R din Romania.

Documentele si declaratiile ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza Consiliului Concurentei in cadrul procedurii specifice de investigatie.

Conform autoritatii de concurenta, inspectia inopinata este cel mai eficient instrument de obtinere a unor dovezi privind posibile incalcari ale regulilor de concurenta

'Respectam prevederile legislatiei privind concurenta
'

Reprezentantii Lafarge Ciment spun ca respecta prevederile legislatiei privind concurenta, cu privire la investigatia declansata de Consiliul Concurentei referitoare la posibila incalcare a Legii Concurentei de catre compania producatoare de ciment.

"Lafarge Ciment (Romania) a raspuns si va raspunde cu promptitudine intotdeauna solicitarilor Consiliului Concurentei in vederea sustinerii exercitarii atributiilor acestuia, in calitate de autoritate de concurenta, conform prevederilor legii. Lafarge Ciment (Romania) reitereaza cu aceasta ocazie, faptul ca actioneaza exclusiv cu respectarea prevederilor legislatiei privind concurenta, ceea ce se reflecta pe deplin in politica specifica implementata la nivel de Grup", se arata in comunicatul producatorului de ciment.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri