E-health 2009, ii va avea ca invitatii speciali pe Ion Bazac, Ministrul Sanatatii si Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, iar Belgia si Olanda vor fi reprezentate la Bucuresti de doi experti e-health.

Principalele teme de discutie vor fi: solutii E-Health pentru managementul bolilor cornice, evidenta electronica a pacientilor; telemedicina virtual, servicii mobile de E-Health, tehnologii de networking pentru monitorizare clinica, Consultatii, post- spitalizare, medicina clasica si integrarea E-Health: perspectiva medicilor de familie sau informatizarea spitalelor si clinicilor private.

Primarul Capitalei va discuta efectele deciziei Guvernului de a descentraliza administratia, trecand spitalele in portofoliul Primariilor. Evenimentul este organizat de Tarus Media in colaborare cu editia in limba romana a British Medical Journal.

Dr Jacob Hofdijk, presedinte, European Federation for Medical Informatics, Olanda si Christian Marolt, director executiv si redactor sef, Healthcare IT management, European Association of Healthcare IT Managers se alatura expertilor e-health care au confirmat prezenta la eveniment.

Christian Marolt, va modera plenara dedicata tendintelor si provocarilor pe piata europeana de e-health. El este secretar general al European Association of Healthcare IT Managers.

Experti din Austria, Belgia, Marea Britanie, Germania, Ungaria, Belgia, Olanda si Romania, directori de spitale, clinici private, medici, farmacisti, reprezentanti ai celor mai importante businessuri din Romania vor participa activ la dezbaterile privind modalitatile de implementare a sistemelor de E-Health, din perspectiva propriilor nevoi.