Compania de private equity GED si-a consolidat echipa din Europa de Sud-Est, avand ca obiectiv general asigurarea pozitiei de lider a companiei in regiune.
Anca Ionescu (foto) a fost promovata director pentru Romania, iar Dan Farcasanu s-a alaturat echipei ca director de investitii.

De asemenea, Irina Simeonova s-a alaturat biroului din Bulgaria, in calitate de director de investitii al fondului GED Eastern Fund II. Robert Luke isi va pastra rolul de Managing Director al GED pentru Europa de Sud-Est, avand sediul in Bucuresti.

„Suntem mandri ca am consolidat o echipa de profesionisti atat de valoroasa in regiune. Bazandu-ne pe o vasta expertiza, intentionam sa crestem valoarea companiilor prezente in portofoliul GED si sa extindem afacerile companiei in Europa de Sud-Est prin angajamentul de a investi aproximativ 80 de milioane de euro in urmatorii doi ani”, a declarat Enrique Centelles, Presedintele GED.

Anca Ionescu, noul director GED pentru Romania, are o experienta de peste zece ani in domeniul serviciilor bancare de investitii si capital privat. Anca s-a alaturat GED in 1998 in calitate de Senior Investment Officer pentru fondul GED Eastern Fund I - RPPF. In 2002, a fost recrutata ca director de investitii al Fondului GED Iberian Fund – un fond de 86 milioane euro destinat Spaniei si Portugaliei – dupa care a fost responsabila de deschiderea biroului din Bulgaria in calitate de director de investitii al GED Eastern Fund II – un fond de 150 milioane de euro destinat Europei de Est. Inainte de a lucra pentru GED, Anca a lucrat la Investment Bank Austria/ CA IB Romania SRL (membru al HVB Group) ocupandu-se atat de pietele de capital, cat si de investitii.

Anca Ionescu are o diploma de MBA in Finante obtinuta in cadrul Universitatii HEC Montreal/ Mc Gill, Canada, si a absolvit Academia de Stiinte Economice din Bucuresti, cu specializare in Afaceri Internationale.

Dan Farcasanu a fost numit recent director de investitii al biroului GED din Bucuresti. Dan a fost Senior Associate in cadrul Carlyle, Fondul Central and Eastern Europe Buyout. In timpul activitatii sale la Carlyle, in 2008, Farcasanu s-a axat pe oportunitatile de investitii din Romania, Bulgaria, Croatia si Estonia. Inainte de Carlyle, Dan Farcasanu a lucrat si pentru fondul regional de private equity Global Finance. Dan Farcasanu are o indelungata experienta profesionala in cadrul celei mai mari companii de servicii profesionale din lume - PricewaterhouseCoopers.

In 1996, Dan s-a alaturat echipei PricewaterhouseCoopers in calitate de Senior Auditor timp de patru ani, iar in 2005 a fost numit Senior Manager M&A, o pozitie pe care a detinut-o timp de peste un an. Totodata, a facut parte si din echipa CA IB Romania SRL (divizia de Investment Banking a Unicredit-HVB Group) ca Senior Associate. Dan a obtinut diploma de Chartered Accountant, de la Association of Chartered and Certified Accountants – Marea Britanie si a absolvit Academia de Stiinte Economice din Bucuresti, cu specializarea in Management.

Irina Simeonova s-a alaturat echipei GED ca director de investitii al fondului GED Eastern Fund II, in Bulgaria. Irina are o experienta de peste noua ani in domeniul administrarii fondurilor de private equity in Bulgaria si o vasta expertiza privind sectorul de intreprinderi mici si mijlocii din diverse industrii. A lucrat cu GED Eastern Fund II (fond de „mid market”) incepand cu luna august 2008, mai intai ca analist investitii si apoi, incepand cu luna ianuarie, ca director de investitii. In experienta sa profesionala se inscrie pozitia de Office Manager si Analist Financiar pentru CARESBAC (fond de IMM-uri) Bulgaria si Administrator Investitii pentru SEAF Management Bulgaria AD. Detine o diploma de Master in Prognoza si Planificare Sisteme Economice in cadrul Universitatii de Economie Nationala si Mondiala din Sofia.

GED este unul dintre cele mai importante companii de private equity care activeaza in segmentul „mid market”. Grupul administreaza un volum total de fonduri de peste 300 milioane euro prin intermediul catorva entitati: GED Eastern Fund II, GED Iberian Fund I, GED Sur si mai recent, GED Real Estate Investments. Principalele regiuni de investitii sunt Europa de Sud-Est si Peninsula Iberica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri