Bucurestiul ocupa locul 70 din 73 in topul celor mai scumpe orase europene pentru expati, devansand numai capitale est – europene ca Varsovia, Kiev sau Minsk, arata un studiu asupra costului de trai realizat de firma britanica de recrutare ECA International.

Topul a fost realizat tinand cont de factori ca deprecierea monedei nationale, inflatia, nivelul costurior bunurilor de consum si al serviciilor curente, analizati in peste 370 de orase din intreaga lume.

Bucurestiul este considerat unul dintre cele mai ieftine orase din Balcani, in timp ce Budapesta ocupa pozitia 69, Chisinau 68, Praga 61, Sofia 48 iar Bratislava locul 43.

La nivel mondial, capitala Romaniei se situeaza pe locul 187 din 200 de orase analizate in studiu. Conform ECA International, expatii scot cel mai mult din buzunar in Luanda, Tokio, Yokohama si Copenhaga.

Aflata pe locul sase la nivel mondial, capitala Danemarcei, Copenhaga este cel mai scump oras european de catre expati, urmat de Oslo, Geneva, Zurich si Basel.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Profi vrea să preia o parte din angajații disponibilizați din retail
Setari Cookie-uri