Tribunalul Bucuresti a decis sa ii oblige pe George Becali si Asociatia Salariatilor (PAS) la plata 307.500 euro pentru nerealizarea unei parti din investitii la Uzina Mecanica Dragasani, dupa ce fabrica de armament a fost privatizata si vanduta acestora.

"Instanta obliga paratul la penalitati de 307.500 euro pentru nerealizarea investitiilor in etapa a doua si respinge celelalte pretentii ca neintemeiate", se arata in decizia instantei.

De asemenea, instanta a respins cererera Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie de anulare a contractului de privatizare.
Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in 15 zile de la comunicare, potrivit NewsIn.

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) i-a actionat in judecata pe George Becali si Asociatia Salariatilor (PAS) si a cerut anularea contractului de vanzare-cumparare a Uzinei Mecanice Dragasani, prin care acestia au devenit, in 2004, proprietarii fabricii de armament, platind in schimb suma de 139 de miliarde de lei vechi.

Reprezentantii OPSPI a incercat sa le ia fabrica de la Dragasani, care produce cartuse de mitarliera, celor doi asociati - Becali si PAS Dragasani - pentru ca nu si-au respectat toate obligatiile asumate, respectiv nu au facut investitii de trei milioane de euro, asa cum au promis in contractul de privatizare.

De cealalta parte, avocatul lui George Becali, Catalin Ciubota, a sustinut mereu in fata instantei ca finantatorul din Pipera ar fi trebuit scutit de datoriile acumulate pana la privatizare, deoarece uzina de aramament de la Dragasani "avea datorii istorice de 22 de miliarde, datorii de care trebuia sa fim scutiti".

Datoriile uzinei, a mai spus avocatul lui Becali, nu ar fi fost o problema pentru acesta, insa din cauza sechestrelor instituite pe conturile fabricii, George Becali nu putea face nicio investitie. Cu toate acestea, finantatorul echipei Steaua ar fi bagat aproximativ 33 de miliarde de lei in fabrica de armament de la Dragasani.

Gigi Becali a facut o intampinare, in urma careia s-a deschis un nou proces, prin care Gigi Becali a cerut ca statul roman sa-l despagubeasca.

Avocatul lui Becali, Catalin Ciubota, a declarat ca aceste pretentii sunt daune pe care Gigi Becali le cere pentru imposibilitatea de a dezvolta o afacere.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
PSD trebuie sa spuna cu ce bani a organizat mitingul din Bucuresti