Rezultatele Ursus Breweries vin pe fondul unei industrii in scadere cu 9% in primele trei luni ale acestui an, potrivit datelor furnizate de companie.

Compania detine in prezent o cota de piata de 30,6%, conform datelor MEMRB Retail Audit pentru perioada aprilie-iunie 2009. In anul financiar aprilie 2008-martie 2009 Ursus Breweries detinea o cota de piata de 29%.

”In ciuda mediului economic dificil cu care se confrunta piata in acest moment, continuam sa investim in organizatie si in portofoliul nostru de marci. De asemenea, in iunie am finalizat un proiect investitional important de modernizare si de extindere a capacitatii de productie la fabrica din Timisoara. Aceasta investitie va imbunatati si mai mult capacitatea si capabilitatile de productie ale companiei”, a declarat Stephan Maria Weber, presedintele Ursus Breweries.

La sfarsitul lunii iulie, Ursus Breweries a finalizat o investitie de 50 milioane euro in fabrica de la Timisoara si a inaugurat linia de productie la doza.

La inceputul anului, Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller, a achizitionat 71% din actiunile producatorului local de bere, Bere Azuga.

Compania are sediul central in Bucuresti si detine 4 fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati. Marcile Ursus Breweries sunt: Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Redd’s, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.

SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participatii in societati producatoare de bere sau acorduri de distributie pe 6 continente. Marcile grupului includ beri premium internationale, cum ar fi Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell, precum si o gama de marci locale, precum Aguila, Castle, Miller Lite, Snow si Tyskie. In afara SUA, SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din lume care imbuteliaza produse Coca-Cola.