Astfel, incepand de marti, compania va concedia 400 de salariati, iar intr-o a doua etapa, care va incepe din luna septembrie, va disponibiliza inca 100 de angajati. Persoanele disponibilizate vor primi salarii compensatorii, potrivit contractului colectiv de munca, potrivit NewsIn.

Planul de restructurare, aprobat de catre actionari la finele lunii aprilie, vizeaza gajarea, inchirierea si desfiintarea unora dintre unitatile companiei (sectii, fabrici, alte unitati productive), concedieri si crearea unor noi unitati comerciale, etc.

Electroputere Craiova a inregistrat pierderi de 545.300 lei in primele trei luni ale acestui an, de 13 ori mai mici decat cele din aceeasi perioada a anului trecut, cand acestea se cifrau la 7,13 milioane lei.

Afacerile companiei au avansat la 63,18 milioane lei (14,8 milioane euro) in intervalul ianuarie-martie 2009, depasind de 2,2 ori nivelul din perioada echivalenta a anului trecut, de 28,3 milioane lei.

Compania are in prezent un capital social de 33,76 milioane lei, divizat in circa 337,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, iar titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria a II-a a BVB, sub simbolul EPT.

Compania Al Arrab Company Ltd din Arabia Saudita a oferit anul trecut 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere scos la vanzare de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). In urma majorarii de capital, firma saudita a ajuns sa detina 86,28% din capitalul Electroputere.

Electroputere are o capitalizare de 47,26 milioane lei (11,22 milioane euro), conform cotatiei de 0,14 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera de luni.