Operatorul local de supermarketuri si hipermarketuri Trident a confirmat astazi deschiderea procedurii de insolventa, pe fondul vanzarilor slabe si neinchirierii de spatii in centrul comercial din Sibiu.

Trident a inchis, la numai patru luni de la deschidere, centrul comercial cu acelasi nume din Sibiu. Anuntul conducerii Trident vine dupa ce saptamana trecuta presa locala a anuntat inchiderea centrului comercial din Sibiu si din Alba-Iulia.

Motivul pentru care compania a solicitat Tribunalului Sibiu intrarea in procedura de reorganizare este imposibilitatea accesarii unui credit in scopul capitalizarii business-ului, in conditiile in care „nivelul vanzarilor a fost sub cel prevazut, iar capitalul de lucru micsorat semnificativ”.

In comunicatul de presa emis astazi, reprezentantii companiei mentioneaza ca „din sondajele realizate, a reiesit faptul ca traficul inregistrat, sub nivelul celui prevazut, s-a datorat nefinalizarii galeriilor comerciale. „In data de 11 aprilie a avut locat deschiderea centrului comercial, dar din cauza situatiei dificile din domeniul real-estate, o mare parte a spatiilor comerciale au ramas neinchiriate”, explica acestia.

Oficialii Trident au mai declarat ca returnarea stocului de marfa catre furnizori si inchiderea celor doua locatii din Sibiu, respectiv Alba-Iulia, „au dus la o reducere de 100% a pierderilor, celelalte magazine din retea avand o profitabilitate ridicata”. Acestia subliniaza faptul ca intrarea in insolventa nu inseamna faliment, ci „analizarea situatiei companiei, creandu-se posibilitatea reorganizarii activitatii sub protectia legii, in timp ce activitatea se deruleaza normal”.

Trident Shopping Center Sibiu a presupus o investitie totala de 15 milioane de euro, fiind cea de-a sase unitate a retelei. In prezent, dupa inchiderile de la Sibiu si Alba-Iulia, a ramas doar cu trei hipermarketuri, situate la Medias, Deva si Sfantu Gheorghe. Compania, care este controlata de omul de afaceri Constantin Mateescu, a inregistrat anul trecut afaceri de 54,9 milioane de euro si un profit de 0,12 milioane de euro (potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finante).

Cititi cine se pregateste sa inchida obloanele in retailul romanesc.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si