Firma spaniola de avocatura Garrigues, prezenta si pe piata din Romania, infiinteaza un Departament de Restructurare si Insolventa, ca urmare a cresterii situatiilor de insolventa in climatul economic actual, a anuntat compania.

Departamentul de restructurare si insolventa va fi condus de Antonio Fernandez (foto).

"Importanta economica crescanda a tranzactiilor de refinantare a afacerilor si a situatiilor de insolventa in climatul actual a determinat Garrigues ca creeze un departament de restructurare si insolventa, care ofera consultanta juridica integrala cu privire la acest tip de tranzactii", a comunicat compania.

Garrigues a anuntat si numirea de noi parteneri responsabili de departamentele Corporativ/Comercial, Impozite, Litigii si Legislatie Maritima. Javier Ybáñez si Ernesto Jiménez isi vor prelua sarcinile ca sefi ale departamentelor Corporativ/Comercial si, respectiv, Legislatia Impozitarii din cadrul Garrigues, ocupand pozitiile eliberate de Fernando Vives si Ricardo Gomez-Barreda, care au devenit parteneri manageri ai companiei la 1 septembrie.

Departamentul Litigii va fi condus de Carlos de los Santos, in urma pensionarii lui Miguel Moscardo. Ultima numire este Manuel Torres, care va fi la conducerea departamentului de Legislatie Maritima, urmandu-l pe Manuel Gonzalez, care, de asemenea, a iesit la pensie.

Pe langa aceste numiri, Antonio Fernandez a primit titlul de partener responsabil cu recent creatul departament de Restructurare si Insolventa.

Garrigues a intrat in iulie 2008 si pe piata romaneasca, printr-o fuziune cu firma locala Mares&Asociatii. In momentul de fata biroul Garrigues din Romania are 15 avocati, cei trei parteneri sunt Mihai Mares, care este si coordonatoul biroului, Alejandro Miguel si Jacobo Sartorius.

In 2008, biroul de avocatura a elaborat documentele financiare corespunzatoare imprumutului de 112 milioane de dolari acordat de Daewoo Shipbulding & Marine Engineering CO. Ltd filialei din Romania a Daewoo Mangalia Heavy Industries SA in scopul investitiilor si al capitalului de lucru.

De asemenea, a oferit consiliere juridica pentru Silva Matos in scopul dezvoltarii mai multor ferme eoliene pe teritoriu romanesc, Suez Tractebel in vederea implementarii Programelor de Dezvoltare Corporatista pentru CET Iasi, in cadrul unui proiect BERD, FCC pentru proiecte de infrastructura dezvoltate in Romania si pentru Dytras SA cu privire la parteneriate public-privat de tip contractual atat pentru finalizarea cat si pentru derularea contractelor FIDIC in vederea reabilitarii si modernizarii mai multor statii de tratare a apei.

Principalele domenii in care activeaza sunt corporate/fuziuni&achizitii, banking & finance, private equity, project finance, piata muncii si a fortei de munca, litigii/arbitraj.

Casa de avocatura Garrigues a intrat pe piata locala


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Tel Drum, in insolventa, a primit un nou contract de la CJ Teleorman