Compania Petrom, controlata grupul OMV din Austria, a scazut, incepand de ieri, preturile la benzina cu 6 bani/litru si la motorina cu 3 bani/litru, dupa ce in 14 septembrie a redus preturile de referinta la benzina si motorina cu patru bani/litru.

Astfel, incepand de ieri, ora 12,00, s-au redus preturile de referinta ale benzinelor cu 6 bani/litru si ale motorinelor cu 3 bani/litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produse petroliere.

Potrivit Petrom, preturile de referinta la Benzina Premium fara plumb10 ppm este 3,65, Top Premium fara plumb 99+ - 4,02, OMV Carrera 95 - 3,79 si OMV Carrera 100 - 4,42 . Motorinele vor avea preturile scazute la Top Euro Diesel 5 / Top Nordic Diesel - 3,58, OMV Sprint Diesel- 3,63, Euro Diesel 5 3,42 si OMV Alpin Diesel- 3,91.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie. Compania exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 19 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
OMV Petrom foloseste la Petrobrazi o tehnologie aproape unica in lume