In cadrul acestei investigatii, inspectorii de concurenta au efectuat inspectii inopinate simultane la sediile societatilor mentionate.

In situatia in care aceste practici vor fi confirmate, Consiliul Concurentei va sanctiona companiile vinovate, iar amenzile pot ajunge pana la 10% din cifra de afaceri”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

In luna septembrie, Consiliul Concurentei a declansat patru investigatii privind posibila incalcare a Legii Concurentei si a Tratatului de instituire a Comunitatii Europene. Companiile implicate, Metro Cash & Carry Romania, Real,- Hypermarket Romania, MGB Metro Buying Group, Selgros Cash & Carry Romania, Billa Romania, Mega Image, Interex, sunt banuite ca s-ar fi inteles la preturi cu furnizorii lor. Investigatia este in curs de derulare si ar putea dura pana la doi ani.

In toamna anului trecut, CC a amendat cu 850.000 de euro lanturile de magazine Billa Romania, Pic si Spar pentru furnizarea de informatii incorecte, referitoare la clauza clientului cel mai favorizat, respectiv obligatia furnizorului de a oferi comerciantului cel mai bun pret de pe piata.