Dupa Rompetrol si LukOil anunta ieftinirea carburantilor

Compania LukOil Romania, membra a grupului LukOil din Rusia, a ieftinit carburantii cu 3 bani/litru, de astazi, iar de maine va ieftini benzina din nou cu 3 bani/litru, au declarat reprezentantii companiei. Tot astazi si Rompetrol Downstream, divizia de distributie a carburantilor din grupul Rompetrol, a redus preturile benzinelor si motorinelor cu trei bani pe litru.
Astfel, benzina COR 95 fara plumb Euroluk costa 3,87 lei/litru, iar benzina COR 98 fara plumb Super Euroluk costa 4,32 lei/litru. De miercuri, aceste sortimente vor costa 3,84 lei/litru si, respectiv, 4,29 lei/litru. Litrul de benzina Ecto 98 costa 4,43 lei, informeaza NewsIn.

Motorina s-a ieftinit si ea tot cu 3 bani/litru. Litrul de motorina Euro L Diesel este 3,69 lei, iar cel de motorina Super Euro L Diesel este 3,99 lei. Litrul de motorina Ecto Super Diesel este 4,04 lei.

LukOil este o companie petroliera integrata, cu activitati in explorarea, extractia si rafinarea titeiului, precum si in comercializarea produselor petroliere. Investitiile facute in Romania pe o perioada de 11 ani se ridica la peste jumatate de miliard de dolari.

LukOil Romania are o retea de 310 statii de distributie si zece depozite de produse petroliere.

Cifra de afaceri a companiei in 2008 s-a ridicat la 2,13 miliarde dolari, iar EBITDA la 81,6 milioane dolari.

Pe parcursul anului trecut, compania a contribuit la bugetul statului roman cu peste 3,8 miliarde lei, sub forma de taxe si impozite, potrivit informatiilor LukOil.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri