Furnizorul de servicii medicale private Centrul medical Unirea (CMU) a investit 5,5 milioane de euro in prima maternitate privata, unitatea urmand ca in perioada urmatoare sa absoarba inca 0,5 milioane de euro pentru echipamente si dotari.

Inaugurata in urma cu un an, in maternitatea Regina Maria au fost adusi pe lume 420 de copii, zece dintre acestia fiind rezultati in urma unor sarcini gemelare. Desfasurata pe patru nivele, maternitatea beneficiaza de un bloc operator, sala de nasteri, terapie intensiva, neonatologie, rezerve si sali de operatii, dotate cu tehnologii folosite in prezent si in spitalele de profil din Franta si Germania, precizeaza oficialii CMU.

Pe langa banca de celule stem CMU, deschisa in martie 2009, in completarea ofertei de servicii medicale de maternitate avansate, in august, la Regina Maria a fost deschis si primul centru de gimnastica pre si post natala. "Acest prim an de existenta a maternitatii reprezinta un an de schimbare a abordarii ideii de nastere in Romania", sustin reprezentantii CMU.

Anul acesta, furnizorul de servicii medicale a deschis cea de-a zecea policlinica a sa in Bucuresti, prima banca de celule stem cu depozitare exclusiv in Romania, cea de-a treia policlinica din Constanta – CMU Avamedica, o policlinica dotata si cu un bloc operator pentru chirurgie oftalmologica in Ploiesti, precum si cea de-a doua policlinica din Cluj – CMU Pasteur.

Centrul Medical Unirea a fost fondat in anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati si a atras, la inceputul anului 2007, ca actionar minoritar fondul 3i Plc din Marea Britanie. CMU isi desfasoara activitatea in 10 policlinici multidisciplinare in Bucuresti, si in colaborare cu peste 130 de clinici partenere in tara. Specializata pe furnizarea de servicii medicale integrate in sistem de arondare companii, CMU a depasit cifra de 75.000 arondati si este in continua extindere.

Cititi si o analiza asupra pietei bancilor de celule stem din Romania, afaceri de milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
1995 Enayati deschide cabinetul ce urma sa devina reteaua Regina Maria