Evenimentul, care va avea loc vineri, 18 decembrie, va reuni managementul de top al companiei, pe Constantin Roibu, director general si Alexandru Bucsa, director financiar.

Oficialii companiei nu au oferit detalii cu privire la anuntul pe care il vor face, dar este posibil ca acesta sa se refere la incheierea tranzactiei prin care Petrom, cea mai mare companie romaneasca, transfera activitatile sale de petrochimie la stat.

Primele ipoteze ale unui astfel de deal au aparut in primavara anului acesta, oficialii Petrom confirmand in luna mai faptul ca se poarta negocieri pentru transferul Petrochemicals Arges, intr-o tranzactie estimata la 150 milioane de euro.

Ministerul Economiei este actionarul majoritar al Oltchim, cu 54,7905% din actiuni, PCC SE detine 12,1581% din actiunile companiei, iar restul de 33,0513% apartin altor actionari. Titlurile Oltchim sunt tranzactionate la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) cu simbolul OLT.

Prin aceasta tranzactie, piata de fuziuni si achizitii din Romania va sparge pragul de 1 miliard de euro, dupa ce in primele 11 luni s-a ridicat la 914 milioane euro, conform unui raport de piata intern al Capital Partners.

Aflati mai multe detalii despre tranzactia Petrom-Oltchim.