Stephan Maria Weber, cel care a condus timp de aproape trei ani operatiunile Ursus Breweries, subsidiara grupului SABMiller, a decis sa paraseasca functia de presedinte al companiei, au declarat reprezentantii producatorului.
“Stephan Maria Weber a decis sa se retraga din functia de presedinte al Ursus Breweries, din motive personale. Sub conducerea sa, activitatea Ursus Breweries a crescut si compania a ajuns sa ocupe pozitia de lider pe piata de bere din Romania. Am vrea sa-i multumim pentru intreaga sa contributie si sa ii uram succes pe viitor atat pe plan personal cat si pe plan profesional. Cel care ii va urma la conducerea companiei urmeaza a fi anuntat la o data ulterioara", a declarat James Wilson, director regional, Europa Centrala SABMiller Europe.

Stephan Maria Weber (foto) a fost numit presedinte al Ursus Breweries in luna noiembrie 2007. Weber l-a inlocuit pe Dieter Schulze, care, dupa patru ani in Romania, a fost numit presedinte al Kompania Piwowarska, subsidiara SABMiller din Polonia.

Stephan Maria Weber a fost director de vanzari si distributie si trade marketing pentru Europa timp de trei ani si jumatate. In acest timp, a avut un rol-cheie in dezvoltarea strategiei de vanzari si distributie si trade marketing pentru Europa, pentru a deveni o organizatie orientata catre consumatori si piata.

In momentul numirii in functia de presedinte, directorul executiv al SABMiller Europe, Alan Clark, preciza intr-un comunicat ca Stephan Maria Weber “ se inscrie in cursa pentru pozitia de lider de piata”, obiectiv care a fost realizat in 2009, cand Ursus Breweries a devenit liderul pietei de bere din Romania, depasind Heineken Romania.

In timpul mandatului sau, Ursus Breweries a finalizat una dintre cele mai importante achizitii din FMCG-ul local, incluzand in operatiunile sale Bere Azuga, in urma unei tranzactii de peste 7 mil. euro.

Pe de alta parte, vanzarile producatorului de bere SABMiller in Romania au raportat in trimestrul trei al anului fiscal 2009-2010 (octombrie-decembrie) un declin de 18%, una dintre cele mai importante scaderi din zona Europei, potrivit rezultatelor financiare publicate de companie. Ursus Breweries nu a facut inca publice rezultatele pentru perioada mentionata.

Ursus Breweries are sediul central in Bucuresti si detine 4 fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati. Marcile Ursus Breweries sunt: Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Redd’s, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.

SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participatii in societati producatoare de bere sau acorduri de distributie pe 6 continente.

Marcile grupului includ beri premium internationale, cum ar fi Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell, precum si o gama de marci locale, precum Aguila, Castle, Miller Lite, Snow si Tyskie. In afara SUA, SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din lume care imbuteliaza produse Coca-Cola.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri