Philip Morris, al doilea mare jucator pe piata tigaretelor din Romania, a decis sa suspende activitatea fabricii din Otopeni, pentru doua saptamani, cei 450 de angajati urmand sa primeasca 75% din salariu.
Activitatea fabricii Philip Morris din Otopeni va fi suspendata cel mai probabil spre finalul lunii februarie.

Potrivit reprezentantilor companiei, aceasta decizie vine in urma scaderii continue a vanzarilor de produse legale pe piata din Romania, oglindita de o crestere similara a consumului de tigari de contrabanda si tigari contrafacute.

Aceasta tendinta s-a accelerat in ultimele zece luni dupa cresterea accizei cu 48% (de la 50 Euro in aprilie 2009 la 74 Euro/ 000 in ianuarie 2010).

"A fost o decizie dificila. In pofida eforturilor majore pe care le-am facut pentru a evita aceasta masura, realitatea din piata nu ne-a oferit o alta alternativa. Conform estimarilor interne, in prezent 1 din 4 pachete de tigari este vandut in mod ilicit, iar pentru acestea statul roman nu primeste nici un fel de taxa. Angajatii Philip Morris nu sunt singurii care sufera din aceasta cauza. Tigarile de pe piata neagra provoaca scaderea vanzarilor si pierderea locurilor de munca in randul distribuitorilor si detailistilor. Consumatorii ajung sa cumpere tigari care deseori au o calitate si un continut indoielnic. La scala mare, acest fapt se traduce prin pierderi majore la bugetul de stat", a afirmat Andrei Vasilescu, corporate affairs director Romania & Bulgaria.

In Romania contrabanda cu tigari a depasit pragul de 20%, dupa ce in aprilie piata neagra reprezenta aproximativ 12% din totalul pietei locale de tigari.

Philip Morris, unul dintre cei mai mari producatori de tigarete din Romania, are peste 700 de angajati. Compania produce brandurile Marlboro, L&M, Parliament, Chesterfield si Virginia Slims. Principalii competitori sunt British American Tobacco (Kent, Dunhill, Lucky Strike, Pall Mall, Vogue, Viceroy) si JTI (Camel, Winston, Silk Cut, More).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri