Infiintarea Companiei Nationale de Energie, sub lupa Concurentei

Concurenta a anuntat ca analizeaza infiintarea Companiei Nationale Hidroenergetica prin fuziunea unor sucursale Hidroelectrica, Filiale pentru Reparatii si Servicii “Hidroserv”, Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, CNH, SE Paroseni si Sucursala Termoserv Paroseni din Termoelectrica.
"Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin fuziunea unor sucursale SC Hidroelectrica SA (SH Bistrita, SH Buzau, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Cluj, SH Oradea, SH Sebes, SH Slatina si SH Caransebes), Filiale pentru Reparatii si Servicii “Hidroserv” (Bistrita, Curtea de Argea, Sebes, Hateg, Cluj, Portile de Fier si Slatina), SC Electrocentrale Deva SA, SC Electrocentrale Bucuresti SA, Compania Nationala a Huilei SA (CNH) si SE Paroseni si Sucursala Termoserv Paroseni din cadrul SC Termoelectrica SA", se arata in comunicatul trimis.

Societatea nou infiintata - Compania Nationala Hidroenergetica SA - va avea ca obiect principal de activitate producerea si furnizarea energiei electrice, producerea, transportul, distributia si furnizarea energiei termice, exploatarea minelor si carierelor de lignit, precum si producerea de combustibil nuclear.

Autoritatea de concurenta analizeaza aceasta operatiune din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. Potrivit dispozitiilor Legii concurentei nr. 21/1996, republicta, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal.

"Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea observatiilor si punctelor de vedere de la agentii economici terti (inclusiv concurenti si clienti ai partilor implicate), in legatura cu aceasta concentrare economica", se precizeaza in comunicat. Observatiile si punctele de vedere pot fi transmise prin fax, e-mail si posta la adresa consiliului.

De asemenea, Consiliul Concurentei a comunicat in 18 ianuarie ca analizeaza infiintarea Companiei Nationale de Energie Electra SA prin fuziunea complexurilor energetice Rovinari, CE Turceni si CE Craiova, SNLO, Nuclearelectrica, Hidroserv Ramnicu Valcea si sucursalele Hidroelectrica SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu si SH Targu Jiu.

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat, in 29 ianuarie, in urma sedintei de Guvern, ca a fost aprobata Hotararea de Guvern cu privire la infiintarea celor doua mari companii energetice nationale, Electra si Hidroenergetica.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri