Omul de afaceri Robert Negoita a pierdut procesul deschis impotriva ANAF la Curtea de Apel Bucuresti, prin care cerea instantei suspendarea sechestrului instituit pe bunurile sale, pentru neplata unor datorii de aproape 28 de milioane de euro catre bugetul de stat.
Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Autoritatile fiscale au pus sechestru pe bunurile deputatului PSD Robert Negoita, in octombrie anul trecut, pentru datorii totale catre stat de 27-28 milioane euro, ce includ si penalitatile de intarziere, declarau, la acel moment, surse avizate.

Sechestrul a fost pus pentru neplata taxei pe valoarea adaugata (TVA) la tranzactiile imobiliare realizate pe persoana fizica. Suma initiala datorata Fiscului de Robert Negoita era de 9,5 milioane euro, la care s-au adaugat accesorii si penalitati, astfel incat suma totala a ajuns la 27-28 milioane euro, pentru care s-a stabilit valoarea sechestrului.

Astfel, lui Robert Negoita i s-a pus sechestru pe bunuri personale, in cea mai mare parte de natura imobiliara, inregistrate pe persoana fizica, relateaza NewsIn.

Printre acestea se numara si ansamblul rezidential Confort City, din zona industriala Popesti-Leordeni.

TVA la tranzactii imobiliare pe persoane fizice se plateste la tranzactiile in valoare de peste 35.000 euro care au caracter de continuitate.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Pakmaya: Nu am majorat prețurile la drojdie, este vorba despre speculații
Setari Cookie-uri