Crescatorii de pasari asigura consumatorii ca dispun de cantitati suficiente de oua pentru a asigura cererea crescuta cu pana la 50% din perioada sarbatorilor de Paste si ca pretul acestora nu se va majora in perioada urmatoare, se arata intr-un comunicat al Uniunii Crescatorilor de Pasari.

Potrivit acestora, preturile oualor de consum la poarta fermei sunt cuprinse intre 0,27-0,32 lei/ou, in functie de clasa si de greutate, scrie NewsIn.

De asemenea, crescatorii de pasari solicita Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) sa intensifice controalele in piete, pentru cresterea sigurantei alimentare a consumatorilor.

"Incalcarea legislatiei privind normele de comercializare a oualor (lipsa documentelor de provenienta a marfii, etichetarea necorespunzatoare, lipsa marcajului de pe oua, vanzarea fara factura) pune in pericol sanatatea consumatorilor, iar prin evaziunea fiscala din piata se face concurenta neloiala producatorilor autohtoni si se aduc prejudicii bugetului national", arata Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Crescatorii de pasari contesta informatiile privind carnea de curcan din Germania