Carpatcement primeste 110.000 de euro lunar de la UE ca sa livreze mai mult ciment de la Bicaz

Carpatcement Holding, filiala romaneasca a grupului german HeidelbergCement, a obtinut fonduri europene nerambursabile in valoare de 6,3 mil. lei (1,5 mil. euro) pentru cresterea capacitatii de livrare de ciment a fabricii de la Bicaz, una din cele trei unitati de productie de pe piata locala.
In prezent, capacitatea de livrare existenta la fabrica din Bicaz este de 6.000 de tone zilnic, iar la finalizarea proiectului, capacitatea urmeaza sa fie dublata.

Suma face parte dintr-un proiect cu o valoare totala de 16,5 mil. lei ( 4 mil. euro), care va fi implementat in perioada 11.03.2010 – 11.05.2011, la Carpatcement Holding, sucursala Bicaz – fabrica Tasca, unde lucreaza circa 300 de oameni.

Contractul de finantare obtinut de companie a fost semnat la aproximativ un an de zile de la depunerea proiectului.

"Perioada indelungata este cauzata de complexitatea procedurii de evaluare si de acceptare a unui proiect de cerere de finantare din fonduri europene. Acest lucru face ca, pana la momentul derularii efective a unui program de genul acesta sa fie o cale lunga – doar procedura de evaluare, spre exemplu, dureaza in medie 6 luni", spun reprezentantii companiei

Proiectul primeste finantare in Fondul European de Dezvoltarea Regionala prin Programul Operational Sectorial "Cresterea competitivitatii economice". Banii pentru cofinantare sunt asigurati de Carpatcement din bugetul de investii.

HeidelbergCement detine pe piata locala trei fabrici, la Bicaz, Fieni si Deva. Carpatcement Holding a avut o cifra de afaceri de circa 240 milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri