Traficul de calatori a crescut intre 9 si 11 aprilie, cand traficul aerian a fost paralizat din cauza norului de cenusa vulcanica, cu 1.500 de persoane pe relatiile Budapesta, Viena, Istanbul si Sofia, iar incasarile s-au majorat cu aproximativ 310.000 lei (75.000 euro) in cele trei zile, informeaza CFR Calatori.

"In cele trei zile (9,10, 11 aprilie) in care traficul aerian a fost perturbat din cauza norului de cenusa provenita din eruptia unui vulcan din Islanda, cele mai multe solicitari au fost inregistrate la trenurile internationale, in special catre Budapesta si Viena, dar si spre Istanbul si Sofia", scrie NewsIn.

Potrivit transportatorului feroviar, pe rutele interne nu a fost necesara suplimentarea garniturilor de tren cu vagoane, intrucat calatorii au solicitat indeosebi locuri la vagoanele de dormit si cusete, la care gradul de ocupare a fost de 100%.

In trafic international, trenul Dacia, care circula pe relatia Bucuresti Nord - Viena, a avut capacitatea de transport majorata cu 200% duminca 11 aprilie si cu 150% sambata 10 aprilie, in special la vagoanele de dormit si cusete.

Trenul Ister, care circula pe relatia Bucuresti Nord - Budapesta, a avut capacitatea de transport majorata duminica cu doua vagoane de dormit si patru vagoane clasa.

Reprezentantii operatorului de stat au precizat ca nu a fost necesara introducerea unor trenuri suplimentare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri