Cenusa vulcanica a fericit CFR Calatori: Incasarile au crescut cu 75.000 de euro

Traficul de calatori a crescut intre 9 si 11 aprilie, cand traficul aerian a fost paralizat din cauza norului de cenusa vulcanica, cu 1.500 de persoane pe relatiile Budapesta, Viena, Istanbul si Sofia, iar incasarile s-au majorat cu aproximativ 310.000 lei (75.000 euro) in cele trei zile, informeaza CFR Calatori.

"In cele trei zile (9,10, 11 aprilie) in care traficul aerian a fost perturbat din cauza norului de cenusa provenita din eruptia unui vulcan din Islanda, cele mai multe solicitari au fost inregistrate la trenurile internationale, in special catre Budapesta si Viena, dar si spre Istanbul si Sofia", scrie NewsIn.

Potrivit transportatorului feroviar, pe rutele interne nu a fost necesara suplimentarea garniturilor de tren cu vagoane, intrucat calatorii au solicitat indeosebi locuri la vagoanele de dormit si cusete, la care gradul de ocupare a fost de 100%.

In trafic international, trenul Dacia, care circula pe relatia Bucuresti Nord - Viena, a avut capacitatea de transport majorata cu 200% duminca 11 aprilie si cu 150% sambata 10 aprilie, in special la vagoanele de dormit si cusete.

Trenul Ister, care circula pe relatia Bucuresti Nord - Budapesta, a avut capacitatea de transport majorata duminica cu doua vagoane de dormit si patru vagoane clasa.

Reprezentantii operatorului de stat au precizat ca nu a fost necesara introducerea unor trenuri suplimentare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri