"Este un program neviabil. Noi asteptam sa vina cu un program care sa reduca numarul ministerelor, sa reduca personalul din cabinete, sa taie din costurile cu masinile puse la dispozitia angajatilor ministerelor, precum si reducerea numarului de agenti din subordinea ministerelor, create pe criterii politice, care aduc costuri importante", a explicat oficialul Agrostar, potrivit NewsIn.

Acesta a adaugat ca abia dupa ce programul ar fi continut aceste prevederi, ar fi putut fi completat si cu reduceri ale pensiilor.

"Este un program incomplet, abia dupa ce ar presupune toate aceste reduceri, ar putea sa ceara si un sacrificiu pensionarilor. In forma in care este acum nu va avea niciun succes", a precizat Niculae Stefan.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu vor fi majorate TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie va fi redus cu 25% fondul de salarii din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, precum si taierea drastica a unor subventii. De asemenea, si ajutorul de somaj va fi redus cu 15%.