Aproximativ 36% dintre angajatorii romani sustin ca intampina dificultati in a gasi personalul potrivit in momentul in care incearca sa acopere un post vacant, potrivit unui studiu realizat la nivel global de compania de resurse umane Manpower.
Ponderea recruiterilor nemultumiti de candidatii de pe piata autohtona este in scadere fata de anii 2009 si 2008, cand 62%, respectiv 73% dintre angajatori aveau dificultati in a gasi omul potrivit pentru slujba. Cu toate acestea, deficitul de talente declarat de recruiterii romani este mai mare decat media globala, care nu sare de pragul de 31%.

In topul tarilor europene care se confrunta cu deficit pe piata talentelor primul loc este ocupat de Polonia (51%), urmata de Romania (36), Austria (35%) si Elvetia (35%). la polul opus se situeaza tari ca Spania (15%), Norvegia (11%), Marea Britanie (9%) si Irlanda (4%).

Cele mai dificile proiecte de recrutare in Romania vizeaza posturile destinate inginerilor, agentilor de vanzari, executivilor, specialistilor in IT si a specialistilor in sectorul financiar-bancar.

Studiul realizat anual de Manpower a fost efectuat pe un esantion reprezentativ de 750 de companii din Romania. La nivel global, studiul contrage rezultatele chestionarii a 35.650 de angajatori si are o marja de eroare de +- 5%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri