Dan Ionescu, fostul director operational al Rompetrol, s-a lansat in afaceri cu pariuri sportive prin lansarea 1X2 Bet Cafe Arena, prima cafenea de pariuri sportive din Romania.
Conceptul este lansat de Mercadia Holland (inregistrata in Amsterdam, care detine si Mic.Ro), in parteneriat cu GTECH si GTECH G2 detinute de grupul Lottomatica, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din lume.

Brandul 1x2 Bet Cafe Arena va fi prezent cu circa 40 de agentii dintre care aproximativ jumatate deschise in Bucuresti si tot atatea in alte orase din tara, pana la inceputul Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud, pe 11 iunie. „Prima cafenea a fost deschisa pe 9 mai, iar in prezent avem circa 20 de cafenele functionale”, declara Iulian Antonache CEO 1X2 Bet Cafe Arena.

Doua au fost motivele principale pentru care fostul petrolist, Dan Ionescu, a intrat in afaceri cu pariuri sportive: preturile reduse ale chiriilor si lipsa cafenelelor de pariuri sportive. “Eram in cautare de locatii pentru Mic.Ro, care trebuie sa aiba o suprafata de circa 60 m.p. In aceste cautari, am gasit spatii la un pret cu 30-50% mai mici ca acum 2 ani, dar care nu se incadrau pentru Mic.Ro, pe care am decis sa le inchiriem”, povesteste Dan Ionescu, managing partner 1x2 Bet Cafe Arena.

Conceptul final al afacerii a venit in urma unei constatari facute “la fata locului”. “Eram odata intr-o zona cu multe agentii de pariuri si am vazut comportamentul pariorilor: luau oferta, se duceau impreuna cu amicii la o cafenea din apropiere unde stabileau ce sa parieze si apoi se intorceau in agentie pentru pariul propriu-zis”, a mai explicat Ionescu.

In aceste conditii, in urma cu 5-6 luni, Ionescu a inceput sa lucreze la acest proiect. “Diferenta intre petrol si retail este doar numarul zerourilor, in retail cifrele sunt mult mai mici, insa m-am obisnuit”, a mai declarat fostul COO al Rompetrol.

Pana in 2012, 1X2 Bet Cafe Arena isi propune sa aiba o acoperire nationala de 400 de agentii, in care vor lucra circa 2.000 de angajati, insemnand o investitie totala de aproape 30 milioane de euro, care va fi amortiza in 3-5 ani. “Pe termen lung, obiectivul nostru este de atinge o cota de piata de 40% pana in anul 2014, ceea ce se traduce intr-o cifra de afaceri de aproximativ 60 milioane euro”, adauga Dan Ionescu.

In prezent, potrivit estimarilor 1X2 Bet Cafe Arena, piata offline a pariurilor sportive din Romania se ridica la valoarea de 150 milioane euro, in timp ce pariurile online ating valoarea de 90 milioane euro. „In 2009, piata a crescut cu circa 15%, fata de anul precedent. Pentru acest an este greu de facut estimari pentru ca nu se stie cum vor reactiona oamenii la masurile luate de Guvern”, a mai spus Ionescu.

Acesta a mai adaugat ca nu crede ca masura impozitarii cu 25% a castigurilor mai mici de 600 de lei se va legifera. “Atunci cand vrei sa scazi veniturile mediului privat cresti taxele. Nu cred, totusi, ca se va lua o astfel de masura”, a mai declarat oficialul 1X2 Bet Cafe Arena.

Ionescu a lucrat aproximativ zece ani in Rompetrol.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri