Operatorul de servicii medicale Medicover, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de profil, a anuntat achizitia terenului din Bucuresti pe care va fi construit un nou spital privat, investitia cifrandu-se la 50 de milioane de euro.
"Construirea viitorului spital Medicover reprezinta un pas important in dezvoltarea companiei care se angajeaza la un proiect de anvergura deosebita pe plan national: un spital de dimensiuni mai mari decat cele ale spitalelor private deja existente in Bucuresti, intr-o cladire proiectata si construita special in acest scop", se arata intr-un comunicat emis de companie.

Marina Otelea (foto), directorul general al Medicover Romania, a declarat ca aceasta achizitie reprezinta "o dovada a interesului de lunga durata a investitorilor nostri pentru dezvoltarea Medicover in Romania".

Investitia estimativa in noul spital se ridica la 50 de milioane de euro, o cifra relevanta pentru motivatia grupului suedez Medicover pentru a-si consolida strategia de afaceri in Romania, potrivit oficialilor companiei.

Terenul pe care va fi amplasata constructia se afla in zona Pipera, proiectul vizand un spital cu 200 de paturi. "Constructia va incepe imediat dupa ce se vor primii autorizatiile necesare", au adaugat oficialii Medicover, care estimeaza ca lucrarile vor demara in ultimul trimestru al acestui an.

Anul acesta, suedezii au mai investit alti 400.000 de euro intr-o clinica specializata in recuperare fizica medicala si kinetoterapie, situata in cadrul centrului din Piata Victoriei, in Bucuresti.

In Bucuresti, concurentii directi ai Medicover vor fi doua alte mari spitale private: Life Memorial, controlat de MedLife, si Euroclinic, detinut de asiguratorul olandez Eureko. Si in provincie au fost construite mari spitale private, un exemplu fiind Arcadia Hospital, cu o capacitate de 180 de paturi sau spitalul Athena din Timisoara, ambele deschise anul acesta.

La inceputul anului, un alt jucator de top si-a anuntat intentia de a construi un nou spital. Este vorba despre familia Serban, care controleaza reteaua de clinci Gral Medical, si care tocmai au obtinut un credit de 25 de milioane de euro pentru a ridica noul spital, care va avea sase etaje si se va intinde pe o suprafata de 10.000 de metri patrati. [Cititi aici un interviu acordat Wall-Street de catre Robert Serban, cofondatorul Gral Medical, despre investitia in noul spital.]

Planurile companiei suedeze de a construi un nou spital privat in Bucuresti dateaza de mai multi ani. Sefa Medicover Romania declara in urma cu doi ani ca se doreste ridicarea unui nou spital, cu o capacitate de 250 de paturi, in urma unei investitii de 15-20 de milioane de euro.

Medicover este unul dintre liderii serviciilor medicale private in Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in Polonia, Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Germania, Ucraina si Estonia. In Romania, Medicover are peste 70.000 de abonati din 1.500 de companii. Centrele sale sunt localizate in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Focsani, Iasi, Ploiesti si Timisoara. Numarul cadrelor medicale ce deservesc clinicile Medicover depaseste 450.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri